Artık hemen hemen her evde internet bağlantısı mevcut. Bu durum ise insanların tüm işlerini tek bir yerden halletmelerine olanak sağlıyor. Bilgisayarın başından kalkmadan fatura ödemek, sohbet etmek ve gazete okumak artık normal rutin işler arasında girdi.

Bütün bunlara ek olarak artık televizyon yayınları da internet üzerinden iptv adı verilen bir sistem ile rahatlıkla izlenebiliyor. IPTV sistemi, eski usul karasal anten ya da kablolu tv yayınlarına göre çok fazla avantajı bulunan bir sistem. IPTV ile size sunulan seçenekler arasında kaybolmak mümkün. Bir başka değişle size seçenek sunulsa da bu seçenekler normal televizyon yayınlarından kat kat geniş özelliklere sahip.

IPTV yayın kalitesinin normal televizyon yayınlarının görüntü kalitesinden hiçbir farklı yok. Hatta bazı noktalarda HD kalitesinde yayınlar da yapılmakta. Bu yayınlar esnasında hiçbir şekilde takılma ya da donma gibi sorunlarla karşılaşmıyorsunuz. Çoğumuz, çeşitli web siteleri üzerinden yapılan televizyon yayınlarını izlemeye çalışmışızdır. Özellikle şifreli kanallardan yayınlanan spor müsabakaları çeşitli web sitelerinden şifresiz olarak yayınlanmakta. Bu yayınların sürekli takılarak, donarak ve atlayarak ilerlemesi izleyicinin keyif almasını engelliyor. Mantık olarak IPTV’nin çalışma mantığı yine internet üzerinden olsa da, kullanılan teknoloji çok farklı.

IPTV’de hizmeti alan kişiye, özel olarak bir veri akış yolu tahsis edilmekte. Bu bakımdan izleyeceğiniz yayınları https://www.iptvboxpro.com dan aldığınızda kesinlikle takılma ve donma olmadan izliyorsunuz. Yayınları izlemeniz için minimum 4 Mbit’lik bir internet hızı yeterli oluyor ki, bu hız şu an için standart bir internet hızı olarak kabul edilmekte. Eğer standart bir internet bağlantı hızınız varsa tüm iptv yayınlarını sorunsuz olarak izleyebilirsiniz.

IPTV hizmetinde size sunulan yayınların çeşitliliği konusunda hayrete düşebilirsiniz. Hemen hemen her yaş grubuna hitap eden kanallar arasında kaybolmanız yüksek bir ihtimal. Bununla birlikte premium ya da şifreleri kanalları da şifresiz bir şekilde izleyebiliyorsunuz. Uydu ya da karasal anten kullanırken izleyemediğiniz pek çok kanal iptv sayesinde evinize geliyor. Premium spor kanalları, sinema kanalları, belgesel kanalları ve uydu ya da kablolu üzerinden dahi izleyemeyeceğiniz pek çok kanalı IPTV ile izlemek mümkün.

IPTV izlemek için gerekli olan tek şey yayınları alabileceğiniz bir IPTV destekli kutu. Yeni nesil uydu alıcılarında bu özellik bulunmakta. Eğer elinizde halihazırda böyle bir cihaz mevcut değilse satın alacağınız paketin içeriğinde size bu kutu da verilmekte. Bu kutuya bağlanan internet hattı vasıtasıyla yayınlar kutuya geliyor. Kutunun arkasında bulunan HDMI çıkışı ile bu yayınlar televizyonunuza ulaştırılıyor. Eğer kullandığınız televizyon IPTV destekleyen akıllı bir televizyon ise yayınları izlemek için ayrıca bir kutuya ihtiyacınız olmuyor.

IPTV’nin bir diğer özelliği ise var olan kanalların yanında bir de kullanıcıya sunulan dizi ve film seçenekleri. Kullandığınız yazılım üzerinden ulaşabileceğiniz film listesi üzerinden en son vizyon filmlerini de tek tuş ile yüksek kalitede izlemek mümkün.