Suriye'de, Esed güçlerinin saldırıları Ramazan ayının başlamasına rağmen sürüyor. Ordunun çeşitli şehirlerde düzenlediği saldırılarda bugün 82 kişinin öldüğü bildirildi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de Suriye'deki gözlemcilerin görev süresinin bir ay daha uzatılmasını kararlaştırdı.

Milli Güvenlik Konseyi binasını hedef alan saldırıdan sonra Esed güçleri saldırılarını artırdı. Başkent Şam'da, şiddetli çatışmaların ardından Midan semti Esed güçlerinin kontrolüne geçti.

Keskin Nişancı Roketle Vuruldu

Şam'daki çatışmaların ortasında kalan bir kişinin inanılmaz kurtuluşu kameralara yansıdı. Bir binanın üzerinden halka ateş açan keskin nişancı da roketle vuruldu. O an kameralara da yansıdı.

Şam'ın diğer semtlerinde şiddetli çatışmaların sürdüğü haber veriliyor.

Devlet televizyonu Şam'daki bombalı saldırıda ölen Savunma Bakanı Racha için cenaze töreni yapıldığını duyurdu, törene Beşşar Esed'in katılıp katılmadığı konusunda bilgi vermedi.

Saldırıda yaralanan istihbarat şefi Hişam Bahtiyarı'n da öldüğü bildirildi.

Birleşmiş Milletler, çatışmalar yüzünden sadece geçen hafta bir milyondan fazla kişinin yerlerini terk etmek zorunda kaldığını bildirdi.

Iraklı mültecilerin Bağdat yönetimi tarafından tahliyesi sürerken, sınır kapılarından birinin muhaliflerin eline geçmesi üzerine kapatıldığı belirtildi.

Gözlemcilerin Görev Süresi Uzatıldı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de Suriye'deki gözlemcilerin görev süresinin bir ay daha uzatılmasını kararlaştırdı.