UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu rövanş maçında Rusya’da Zenit ile karşılaşacak olan Fenerbahçe’de Teknik Direktör Ersun Yanal forvet tercihini Slimani yerine Ayew’den yana kullanacağını açıkladı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu rövanş maçında deplasmanda Zenit ile karşılaşacak. Mücadele öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Ersun Yanal, ilk önce İstanbul’da oynanan müsabakayı değerlendirerek, “İlk maçta oynadığımız 30 dakikalık bir oyun vardı. İlk 30 dakikalık oyunlarımız muhteşem oluyor. Bunu uzun zaman yaymamız gerekiyor. Rakibimize çok fazla pozisyon vermemiştik. Penaltı pozisyonu zaten sürpriz bir pozisyondu” dedi. Rakipleri hakkında da konuşan, Yanal, “Zenit uzun süredir özel maç dahi yapmıyor. Bu bir avantaj ama diğer yandan güçlü oyuncuları var. İki takımın da gücü belli. Bizim İstanbul’da oynadığımız oyun bir referans. Burada da aynı oyunu tekrarlamamak için bir neden yok” diye konuştu.

"SLİMANİ’NİN YERİNE AYEW İLERİDE OYNAYACAK"

Fenerbahçe’nin Zenit karşısında çıkacağı kadro ile ilgili açıklamalarda da bulunan Yanal, “Elimizde bir kadro var ve bu kadroyla çıkıp elimizden geleni yapacağız. Seçim yaparken elimiz çok güçlü değil ama biz daha çeşitliliği olan oyuncuları takıma katmayı seçtik. Şener uzun zamandır oynamasa da kariyeri ortada bir oyuncu. Bu maçları oynayabilecek oyuncularımız var. Ayew’i yarın ileri uçta kullanmayı düşünüyoruz. Slimani’yi Zenit maçında kullanmayacağım. Tereddütlerimiz var. Rakip bize önlem almak durumunda çünkü hızlı hücum edebilen bir takımız” ifadelerini kulandı.

"TURU GEÇMEK İSTİYORUZ"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, turu geçmek istediklerini vurgulayarak, “Hem bizim hem Zenit’in güçlü yönleri var. İki takım da güçlü yönlerine birbirine kabul ettirmeye çalışacak. Eşleşmenin birinci devresini 1-0 önde tamamladık. Bu avantajı korumak ve rakibin güçlü yönlerini engelleyip kendi güçlü yönlerimizi kabul ettirmek istiyoruz. Rakibimizin hücum yönlerini iyi çalıştık. Bu ataklarına da hem hücum hem savunma anlamında karşılık vermek yarınki en önemli planımız. Turu geçmek istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

SKRTEL: "ZENİT İLE İLGİLİ GÜZEL ANILARIM VAR"

Fenerbahçe’nin stoperi Martin Skrtel ise yaptığı açıklamada Zenit’te oynadığı günlerden bahsederek, “Zenit karşısında bizi nelerin beklediğini gayet iyi biliyoruz. Çok iyi hazırlandığımıza inanıyorum. Buraya geri dönmek çok güzel. 3.5 yıl burada oynadım ve aklımda sadece güzel anılar var. Fenerbahçe’deki geleceğimin şu an bir önemi yok. Yarın Zenit maçımız var ve tamamen bu maça konsantre olmuş durumdayız. Ondan sonra neler olacağını zaman gösterecek. Daha önce yeni statla ilgili şeyler duymuştum. Gördükten sonra olumlu anlamda şaşırdım. Ben buradayken eski statta oynuyorduk. Oranın şartları çok farklıydı. Sadece soğuk ve kar vardı orada. Şubat ayında burada kapalı şartlarda bu maçı oynayacak olmak güzel. Yarın yapmamız gereken şey basit; ilk maçın ilk yarısında yaptığımızın aynısını yapmamız gerekiyor. Bunu yapmak için çalışacağız" dedi.

FENERBAHÇE SON ANTRENMANINI YAPTI

Ersun Yanal ve Skrtel’in basın toplantısından sonra teknik heyet ve futbolcular son antrenmanı gerçekleştirmek için Gazprom Arena’ya geçti. İlk yarım saati basına açık yapılan antrenman ısınma hareketleriyle başladı. Ardından pas çalışması yapan sarı-lacivertli ekip, basına kapalı bölümde ise taktik çalışmayı gerçekleştirdi.

(Erhan Altıparmak /İHA)