Alman televizyon kanallarında geniş yer bulan olay, Aşağı Saksonya Eyaleti’ndeki Emden kentinde meydana geldi. Sinemaya giden 11 yaşındaki bir kız çocuğu, sinema yakınlarındaki otoparkta öldürülmüş olarak bulundu. Yapılan ilk incelemede, adı açıklanmayan kızın öldürülmeden evvel tecavüze uğradığı anlaşılırken, saldırgan veya saldırganların sayısı ve çocuğu nasıl öldürdüklerinin tespit edilmesi için otopsi yapılmasına karar verildi.

Kızın öldürüldüğü otoparkın önüne çiçekler bırakılıp mumlar yakıldı. Annenin kızının sinemadan dönmemesi üzerine yaptığı aramada sonucu olayın ortaya çıktığı belirtildi. Kızın kayıp olduğu ihbarı üzerine bölgede araştırma yapan polisler cesedini kısa sürede bulurken, otopark acil çıkış kapısı yakınlarında kan izi bulunduğu açıklandı.

Şok etkisi yaratan tecavüz ve cinayeti aydınlatmak amacıyla ‘Parkhaus isimli özel bir ekip oluşturuldu. Alman polisi 0491-97690-411 ve 0491-97690-414 numaralı telefonlara yapılan ihbarları değerlendirmek için özel birim oluştururken, otopark ve çevresindeki bütün güvenlik kameralarındaki görüntüler tek tek incelenmeye başlandı.