Olimpiyatlara katılacak sporcuların ulaşımını kolaylaştırmak için yolun en akıcı şeridinin sporcu ve yetkililerin kullanımına tahsis edilmesi, Londralı sürücüleri zor durumda bıraktı.

Yaklaşık yüz yıllık bir altyapısı bulunan Londra Metrosu'ndaki rutin gecikmeler, olimpiyatlar için yeniden düzenlenen otobüs saatleri ve tarihi dokuyu muhafaza etmek adına kullanılmaya devam eden dar yollar, Londra trafiğini olumsuz etkilemiyormuş gibi yetkililerin, ulaşımı kolaylaştırmak için yollardaki şeritleri düzenleyen ''VIP şerit'' uygulaması, Londralı sürücülerin tepkisini çekti.

Londralı sürücüler, yeni uygulamayla olimpiyatlar boyunca toplu taşım araçlarının kullandığı sol şeridi kullanmak durumunda kalırken, sporcu ve olimpik yetkililer ise yalnızca kendi kullanımlarına sunulmuş ve trafiğin daha hızlı aktığı sağ şeridi kullanacak.

Sporcular, olimpik yetkililer, basın mensupları, acil durum hizmetleri ve olimpiyatların pazarlama partnerlerinin kullanımıyla kısıtlanan şeritleri ihlal eden sürücülere ise 130 sterlin (202 Amerikan doları) ceza kesilecek.

Britanya Otomobil Federasyonu'nda yol ve ulaşım politikalarının başındaki Paul Watters, sürücülerin kafasının, değişen güzergahlar, kısıtlanan şeritler ve yasaklı park alanları yüzünden karışık olduğunu belirterek, ''Biraz zor ve karmaşık olacağını biliyoruz ama iyi olacağını ummak dışında yapacağımız bir şey yok'' diye konuştu.

Şeridi kullanamayacağı belirtilen taksi şoförleri de, uygulamayla müşterilerin gitmek istediği yere hem daha pahalı hem de daha geç ulaşacağını dile getirdi.

Uygulamayı protesto eden Birleşik Taksiciler Odası'ndan Lee Osborne, uygulama yüzünden müşterileri, istedikleri noktada indirmenin mümkün olamayacağını ifade etti.