Insource Yazılım Türkiye distribitörü olduğu Qform yazılımı ile makine üreticilerine özellikle kalıp işleme teknolojilerinde birçok yenilik sunuyor. Qform, sunduğu yenilikçi metal işleme teknoloji ve yazılımları ile hem 2 boyutlu hem de 3 boyutlu olarak işletmeler analiz ve simülasyon sunuyor. Bu noktada makine mühendisliğinin işini kolaylaştırırken, birçok noktada hızlı ve kolay simülasyon sunuyor.

Qform Yazılımı Ne İşe Yarar?

Qform özellikle dövme uygulamalarında üreticiler için yeni kapılar açıyor. Metale şekil verilen uygulamalarda, harika analizler yapan Qform, Rusya menşeli bir yazılım aracı. Üreticiler bu yazılım sayesinde üretimden önce metalin dayanıklığı konusunda birçok test ve analiz yapma şansı buluyor. 

Insource Yazılım, makine mühendisliği çözümleri kapsamında birçok noktada Qform aracılığı ile işletmelere çözümler sunuyor. Bunların başında teknik analiz gelirken sıcak dövme, soğuk dövme, halka dövme ve ekstrüzyon bunların başında gelir. Qform’un bir başka önemli özelliği ise, sadece metal uygulamalarında değil, plastik extrusion uygulamaları içinde oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Kalıp mühendisliği denilince ilk akla gelen yazılımlardan olan, Qform, şimdi Insource Yazılım farkı ile sizlerle buluşuyor.

Qform Özellikleri

-Birçok farklı hazır kütüphanesi ile kolay analiz ve simülasyon

-Hızlı ve kolay run alma

-Hem plastik hem de metal uygulamalarında hızlı çözüm

-3D çarpılma analizi ile özellikle otomotiv uygulamalarında harika sonuçlar

-Otomatik mesh alma özelliği tasarımdan vakit kazanma

Qform’un benzer yazılımlardan farkı, katmanlı işlemcilerle çalışabilir. Bu özelliği sayesinde, yüklü tasarımlarda dahi çok daha kolay ve hızlı tasarım yaparken, aldığınız çıktıları sadece 1-2 saat içerisinden alabilirsiniz. Böylece değerli zamanınız tasarıma kalır. 

Kaynak: http://insourceyazilim.com/