Taliban liderlerinden Molla Sengin Kemalizm ve PKK'nın Kürt ve Türk halklarını ifsad ettiğini belirtti. Kendilerine olan yardımları nedeniyle Kürt ve Türk halklarına teşekkür eden Molla Sengin, mücadelelerine verilen desteğin artırılmasını istedi ve işgalcilerin mağlup olarak ülkeyi terk etmesinin ve devletlerinin kurulmasının ardından kendilerinin tüm mazlum halkların yardımına koşacaklarını bildirdi.
Türk halkına Allah'dan selam ve bereket dileyerek konuşmasına başlayan Molla Sengin "ey şanlı ecdadın torunları, sizler İslam'ın bayrağını asırlarca yücelttiniz ve İslam'ı kıtalara taşıdınız" sözleri ile övgüde bulundu.
Yakın tarihi bilen her Müslüman'ın son asırda "Haçlılar ve işbirlikçi mürtedlerin" yaptıklarından haberdar olduğunu, kurulan cumhuriyet ile Kemalizm eliyle Türk halkına ifsada uğradığını, din ve ahlaktan kopuk bir toplum yetiştirilmeye çalışıldığını belirtti.
Türk toplumunu ifsad eden Kemalizm'in aynı etkiyi Kürtler üzerinde yapamadığını, aynı eller tarafından Kürt halkı üzerine de Abdullah Öcalan'ın musallat edildiğini, Kemalizm eliyle Kürtler üzerinde uzun sürede yapılamayan ifsadın PKK eliyle kısa sürede yapıldığını söyledi.