İtalyan güvenlik birimlerinin, sabah saatlerinde Lampedusa adasının 80 kilometre açığında acil durum çağrısı yapan ve kaçak göçmen taşıyan bir tekneye kurtarma operasyonu düzenlediği, teknede 5 cesedin bulunduğu bildirildi.

Motor arızası tespit edilen teknedeki göçmenlerin tamamının kötü koşullar içerisinde bulunduğu ifade edilirken, İtalyan Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın yerel saatle 03.00 sularında, tekneden acil durum çağrısı aldığı kaydedildi.

Teknede bulunan tüm göçmenlerin olay yerine giden Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Mali Polis ekiplerince kurtarıldığı, durumu ağır olan bir yolcunun, Bettica isimli bölgede devriye gezen İtalyan fırkateyninden gelen helikopterle Lampedusa’ya götürüldüğü belirtildi.

Kuzey Afrika ülkelerinde geçen yıl patlak veren ve ”Arap Baharı” olarak anılan iç kargaşalardan kaçan binlerce kişinin, Avrupa’daki ilk durak noktası, İtalya’nın sosyetik adası olarak bilinen Lampedusa olmuştu. İtalyan yetkililer, havanın kıştan yaza dönmesiyle geçen yılki göç sorununun bu yıl da tekrar etmesinden endişe ediyor.