Bu şekilde ev almak isteyen kişiler oldukça avantajlı bir şekilde ev sahibi olma şansı yakalarlar. Kredisiz ev alma konusunda her zaman çeşitli yollar arayan kişiler vardır. 

Çünkü kredi ile ev sahibi olmak belli bir oranda maliyet katlanması anlamına gelir. Banka taşımanız gereken kriterler haricinde fazlasıyla faiz sorunu ile karşınıza gelir. Bu durum engellenemez. Bunun için sistemlere katılmak ve bu sayede ev sahibi olmak daha çok ön plana çıkar bir hal almıştır.

Nasıl Alınır?

Katılımevim global olarak dünya üzerinde ev sahibi olmak isteyenlere özel uygulanan sistemlerden bir tanesinin uygulamasıdır. Bu uygulamanın yapılması için bir takım sistem özelliklerine uymak gerekir. 

Bunun için:

  • Sisteme katılım bedeli ödenir.

  • Kura veya merkezi sistem tercih edilir.

  • Ek olarak ödemeler belirlenir.

  • Düzenli ödeme yapılacak olan süre belirlenir.

Bu sayede sistemden hemen yararlanmaya başlamanız söz konusu olur. Bankadan kredi alarak faiz ödemek zorunda kalmanız da engellenir. Bunun için oldukça avantajlıdır.

Faizsiz Olduğu Kesin Midir?

Merak edilen detayların başında genelde faiz olup olmadığı gelir. Bankadan alınan her bedelin bir faizi vardır. Ama Katılımevim tamamen faizden uzak bir sistemdir. Faizle alakalı konularda hassas olan ve banka ile çalışmak istemeyenlerin de sıklıkla tercih etmesinin arkasında yatan nedenlerden bir tanesi de budur.

Avantajları Nelerdir?

Bu sistemden yararlanmak için avantajları bilmek daha etkili olur. 

Bu sistem sayesinde:

  • Faiz ödemek zorunda kalmazsınız.

  • Sisteme katılım payı haricinde bir ödeme alınmaz.

  • Ek masraf ve sigortalar çıkmaz.

  • Kura veya merkezi sisteme göre alacağınız ödeme tarihi bellidir.

Bu avantajlar dahilinde Katılımevim üzerinden faizsiz ev almak için yapılması gereken hemen bir şubeye ulaşmak olmalıdır.

Nasıl Katılmak Gerekir?

Gereken detayları sunduktan sonra almak istediğiniz evin bedelini hesaplamanız gerekir. Ardından da ödeme süresi ve alınacak olan ay belirlendikten hemen sonra gereken katılım adımları atılarak ev sahibi olmak için ödemeler alınır.

Kaynakça; 

https://www.katilimevim.com.tr/faizsiz-ev-kredisi-2019-orani-faizsiz-ev-sahibi-olma-yontemi/

https://www.katilimevim.com.tr/