İngiltere’de medya, polis ve siyaset ilişkilerini mercek altına alan "Leveson" soruşturması sebebiyle İşçi Partisi Eski Genel Başkanı ve Eski Başbakan Tony Blair de, görev yaptığı dönemlerde medya devi Rupert Murdoch’a ait basın kuruluşları ile olan ilişkisini anlatmak için ifade verdi. Soruşturmanın devam ettiği sırada salona giren bir protestocu yüksek sesle bağırarak Tony Blair’e ithamlarda bulundu.



Protestocu, “Bu adam savaş suçlusu olarak tutuklanmalıdır. J.P. Morgan (banka) kendisine Irak’ın işgalinden 3 ay sonra para ödemiştir. Irak Bankasını 20 milyar tutarında soymuştur. Sonrasında ise J.P. Morgan’dan her yıl 6 milyon ödeme almıştır ve hala almaktadır. Bu adam savaş suçlusudur” dedi.



20 saniye süren protestonun ardından soruşturmayı yürüten Hakim Leveson, protestocunun salona nasıl girdiği hakkında soruşturma başlatılacağını söyledi. Daha sonra konu hakkında söz alan Blair, protestocunun Irak ve J.P. Morgan hakkında söylediklerinin tamamıyla yalan olduğunu, kendisinin J.P. Morgan’la bu yönde görüşmesi olmadığını ve Irak hakkında böyle bir bağlantısının olmadığını söyledi.