Kısa adı TİSAŞ olan Trabzon Silah Sanayi, Amerika Birleşik Devletleri'nin Las Vegas kentinde düzenlenen dünyanın en büyük ticaret fuarında görücüye çıktı.

Trabzon Silah Sanayii, Amerika'nın Las Vegas şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük fuarı olan Shot Show'da stant açtı. Bin 600'den fazla katılımcının yer aldığı fuarda ateşli silahlar, mühimmatlar, askeri araçlar, av ve atış aksesuarlarının yanı sıra bir çok ürün sergilenirken, TİSAŞ 2 bin 217 nolu stantta yer alarak ürünlerini sergiledi.
ABD'de 4 gün süren fuara TÜMSİAD Trabzon Şubesi Medya Sorumlusu ve TİSAŞ Yönetim Kurulu üyesi Gökçen Alemdaroğlu ile birlikte Abdullah Erdem, firmanın ihracattan sorumlu çalışanları Özgür Taşkıran ve Ayça Okumuş da katıldı. Alemdaroğlu, fuarın gerek üretici gerekse silah severler için iyi bir buluşma noktası olduğunu ve her iki tarafa da fayda sağladığını belirtti. Alemdaroğlu, "TİSAŞ açısından fuarın çok yararlı geçtiğini belirterek mevcut müşterilerimizle karşılıklı olarak sektöre nasıl daha fazla fayda sağlayabileceğimizi paylaşırken, yeni müşterilerimize TİSAŞ kalitesini yakından inceleyebilme imkânı tanımış olduk. 3 gün boyunca, ürünlerimizi müşterilerimizin beğenisine sunarak TİSAŞ kalitesini ve Türk Malı olgusunu daha fazla silah severe sunabilme imkanı elde ettik" dedi.

Shot Show'un silah ve avcılık sektörünün dünyadaki en büyük fuar organizasyonu olduğunu hatırlatan Alemdaroğlu "Fuarda bu yıl dünyanın her kıtasından 100'ün üzerinde ülkeden bin 600'ün üzerinde katılımcı firma ile 67 bin ziyaretçi sayısına ulaşılmıştır. Shot Show sektörün yan sanayisinin ve ana üreticilerinin buluşması acısından da kaçırılmaması gereken bir fuardır. TİSAŞ fuar boyunca bu uluslararası yan sanayi firmaları ve mevcuttaki tedarikçileri ile görüşmeler yapmıştır. Firmamız Amerika'daki ve diğer ülkelerdeki müşterileri ile toplantılar yaparak 2014 yılı için planlamasını yapmıştır. Müşterilerin istekleri dinlenmiş, aynı zamanda firmamız da 2013 yılında yapmış olduğu iyileştirme ve geliştirmeleri müşterilerine anlatma fırsatı bulmuştur. Standımızı farklı ülkelerden yeni müşteriler ziyaret etmiş ve bu müşterilerle uzun süreli çalışma olanağı sağlanması yönünde önemli görüşmeler yapılmıştır. Firmamızın ürünleri ziyaretçilerin beğenisini kazanmış ve ilgi toplamıştır" diye konuştu.

Trabzon'un Arsin ilçesinde faaliyet gösteren Trabzon Silah Sanayii'nde, ileri teknolojiyle donatılmış hafif silah ve savunma sanayi ürünleri konusunda dünya standartlarında üretim yaptıklarını ifade eden Alemdaroğlu "Yıllık 45 Bin adet tabanca üretim kapasitesine sahip olan TİSAŞ, 7.65 mm ilk tabancası Fatih 13'ü 1994 yılında üretmeye başlamıştır. Dünya markaları ile rekabet etmek, müşterilerine çağdaş ürün ve hizmet sunabilmek amacıyla TİSAŞ, araştırma ve geliştirmeye özel bir önem vermiş, bu doğrultuda pek çok ilke imza atmıştır. Üretimi devam eden Zigana modellerine 2004 yılında Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Dairesi, Ateşli Silahlar Teknolojisi Şube Başkanlığı'nın ATF Form 4590 'Silahlar için Satın Alım Kriterleri'ne göre yaptığı inceleme neticesinde tabancalarımız üstün başarı kazanmış ve ABD'ye ithalatına ve kullanımına izin verilmiştir" dedi.

Gökçen Alemdaroğlu, vizyonlarının Trabzon, Karadeniz Bölgesi ve Türkiye olarak, silah sektöründe sürekli gelişim sağlam olduğunu belirterek, "Türk Savunma Sanayii'nde tabanca üretiminde önemli bir yere sahip olan firmamız silah sektöründe sürekli gelişim içinde olmak, değişen ve gelişen talepleri doğrultusunda ürünler üretmek ve böylece global rekabet ortamında ismi marka olarak anılan, özellikle tercih edilen ve aranılan lider bir kuruluş olmaktır. Bilgi ve deneyimi teknoloji ile birleştirmek, müşteri talepleri doğrultusunda Ar-Ge'ye dayalı ürünler tasarlamak, üretmek, sürekliliğini sağlamak, azami ölçüde Savunma sanayimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve uluslararası arenada daha fazla söz sahibi olmak temel hedeflerimizdir. Bu doğrultuda firmamız dünyanın değişik ülkelerinde düzenlenen fuarlara davet edilmekte ve gelen taleplere karşılık vermektedir" şeklinde konuştu.