Setkart Nedir?

Spectra Pos cihazlarıyla beraber, altyapısını Pos cihazları ve kart ile yapan Setkart firması, yemek sektörü başta olmak üzere birçok sektörde kullanabilmesi mümkündür. Bu yemek kartlarının yaygınlaşması adına, kurumsal işletmeler tarafından setkart ile anlaşma yapılması gerekmektedir. 

Setkart’in bakiyesi; İşveren tarafından belirlenmekte olup, her ay düzenli olarak yenilenmektedir. Setkart, anlaşmasının bulunduğu birçok sektörde rahatlıkla kullanılmaktadır. Bu sektörler içerisinde; Gıda sektörü, Akaryakıt sektörü, Alışveriş merkezi sektörü, Kasap sektörü, Kafe sektörü gibi Setkart ile harcama yapacağınız pek çok sektör türü bulunmaktadır. Setkart, mobil uygulama ile kullanılacağı gibi, kredi veya banka kartı gibi birçok firmada pos cihazıyla da kullanımı mümkün olmaktadır.

SetKart Nerelerde Kullanılır?

İşverenler tarafından; Çalışanlara verilen ve her ay bakiyesi yenilenen Setkart, anlaşması bulunduğu tüm gıda sektörlerinden giyim sektörüne kadar pek çok alanda kullanıma uygun bir karttır. Setkartın kullanıldığı bazı sektör isimleri arasında; Migros ( Happy Center), Show Hipermarketleri, Burger King, Mado, Dominos Pizza, Kahve Dünyası, Köfteci Ramiz, Pizza Hut, Popeyes, Starbucks , Bereket Döner, Mc Donals yer almaktadır. Temassız işlem olanağı sağlayan Setkart ile ister online isterseniz kartla ödeme yapabilirsiniz. E- Ticaret sitelerinde de rahatlıkla kullanabileceğiniz bu kartla mobil ödeme seçeneğini seçerek alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Setkart kartınıza ait bilgileri anında görüntüleyebileceğiniz Setkart mobil uygulaması ile kart bakiyenizi takip edebilir ve harcamalarınızı kontrol altında tutabilirsiniz. Setkart kartınızın yanınızda olmadığı zamanlarda veya kartınızı kullanmak istemediğinizde mobil ödeme ile harcama yapabileceğiniz karekod sistemi ile alışverişlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken; ’’SetCard’’ mobil uygulamasını akıllı telefonunuza indirip, kart bilgileriniz ile giriş yapmaktır. 

Bu mobil uygulamada, size özel kampanyalardan faydalanacağınız gibi, restoran veya marketlerdeki indirimleri de incelemeniz mümkündür. Ayrıca, bu mobil uygulama sayesinde geriye dönük olarak nereye ne kadar harcama yaptığınızı görebilmeniz mümkündür. Bu sayede, hesap özetinizi takip edebilir ve harcamalarınızın kontrolünü sağlayabilirsiniz. Sorunusor.com sitesi sayesinde  ’’Setkart’’ ile ilgili birçok bilgi elde edebilirsiniz. 

SetKart Nakite Çevirme

İşverenler tarafından çalışanlara yemek kartı adıyla verilen setkart nakite çevirme işlemi, bu kartın banka veya kredi kartı olmaması gerekçesiyle herhangi bir ATM üzerinden nakit para çekimi mümkün olmamaktadır. Fakat bazen Setkartın içinde bulunan para bakiyesinin yüksek meblağlarla ulaşması sebebiyle, nakit olarak kullanmak istenmektedir. Setkart bozdurma işlemi; birçok kişi tarafından araştırılmakta olup, yasal olarak böyle bir durum mümkün olmaması bilinmesi gerekmektedir. 

Fakat, tanıdıklarınızın dükkanında veya işletmesinde bulunan pos cihazları sayesinde setkartınızın içindeki parayı nakit olarak çekmeniz mümkün olabilir. Setkartın içindeki bakiyenin nakit çekimi için, arkadaş veya akrabalarınızdan pos cihazları aracılığıyla paranızı çekip, size nakit olarak vermesini rica edebilirsiniz. Fakat, bu işlemde talep edilen bir miktar komisyon oranı bulunmaktadır. %10-%20 arasında değişen bu komisyon oranı, tanıdık olmayan kişilerle bu işlemi gerçekleştirdiğinizde, şahıslarına da komisyon talep etmeleri nedeniyle daha da yükselebilmektedir.

SetKart Avantajları 

Setkart’ın anlaşması olduğu birçok sektörde kullanması büyük bir avantaj olarak görülmektedir. En sık kullanılan sektörler; Gıda, Akaryakıt ve Giyim sektörü olarak bilinmektedir. Ayrıca zincir restoranlarda da kullanılması sayesinde, çalışanlara Alışveriş Merkezlerinde rahatlıkla yemek yiyebilme olanağı da sağlamaktadır.

Aynı zamanda bahsettiğimiz üzere, akıllı telefonlarda kullanılan SetCard uygulaması ile karekod yardımıyla mobil ödeme sağlaması da avantajları içinde sayılabilir. Kart bilgilerinizi ve harcamalarınızı görüntüleyebileceğiniz bu mobil uygulama ile Setkartınızın kolay kullanımını sağlayabilmeniz de mümkündür.