İngiltere'nin Essex bölgesinde yaşayan Jones ve ağabeyi yaklaşık 20 yıl önce Türk babaları hapse girdiği, anneleri ise aşırı dozda uyuşturucudan öldüğü için farklı ailelere evlatlık verildi.

Jones 10 yaşındayken üvey babasının masasında bir ağabeyi olduğunu kanıtlayan dosyayı buldu.

O günden sonra ağabeyini bulmaya karar veren Jones yıllar süren bir araştırma başlattı. Gerçek babasının 'daha iyi bir yaşam sürmesi için onu evlatlık verdiğini' yazdığı mektubu da bulan Jones bir süre sonra babasıyla da tanıştı. Daha sonra kendilerini evlatlık veren kurumla iletişime geçen genç kadın 'Laurence' adlı ağabeyinin ABD'ye taşındığını öğrendi.

Ağabeyinin ismini Morgan Schulz olarak değiştirdiğini de öğrenen Jones araştırmalarına devam edince korkunç gerçekle karşılaştı. Jones Schulz'un 21 yaşındayken bir uyuşturucu satıcısını öldürdüğü için Minnesota eyaletinde 99 yıl hapis cezasına çarptırıldığını öğrendi. Geçtiğimiz şubat ayında ABD'ye giden kadın ağabeyiyle hapishanede ilk kez buluştu. Jones şimdi en büyük amacının ağabeyini İngiltere'deki bir hapishaneye transfer ettirmek ve cezasının azaltılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

İngiltere'de yayımlanan Sunday Mirror gazetesine konuşan Jones, "Onu yıllar sonra görmek inanılmazdı. Sadece 1 saat görüştük, vakit hemen geçti. İnsanların benim deli olduğumu düşündüklerini biliyorum ama o benim ağabeyim ve hep öyle kalacak" dedi. Kardeşler şimdi sık sık telefonda konuşuyor.