Vatikan tarafından verilen Uluslararası Giuseppe Sciacca Ödülü'nü sinema dalında kazanan Türk oyuncu Murat Yıldırım, törenle ödülünü aldı.

Katolik dünyasının ruhani merkezi Vatikan'ın genç yaşında hayata gözlerini yuman mimar Giuseppe Sciacca anısına 11 yıldır kültür, sanat, ekonomi, spor ve sinema gibi farklı alanlarda verdiği ödüle bu yıl sinema dalında, Türkiye'deki "Suskunlar" dizisindeki performansıyla Roma Dizi Festivali'nde dikkatleri üzerine çeken oyuncu Murat Yıldırım layık görülmüştü.

Vatikan'a bağlı Pontificia Università Urbaniana Üniversitesi'nin Aula Magna salonunda düzenlenen ve Vatikan'dan Kardinal Dario Castrillon Hoyos, Kardinal Rafaele Farina ile çok sayıda davetlinin katıldığı ödül töreninde, Murat Yıldırım başta olmak üzere Sciacca ödülüne layık görülen pek çok kişi ödüllerine kavuştu.

Murat Yıldırım ödülünü, İtalyanların genellikle dizilerde rol alan güzel aktrisi Emanuela Tintocchia'nın elinden aldı.

Böyle bir ödüle layık görülmekten dolayı bir mesajı olup olmadığı sorulan genç aktör, "Dünyaya bir an önce hoşgörü ve barışın gelmesini umut ediyorum" dedi.

Bu arada, ödül töreninde Türk oyuncu Murat Yıldırım'ı, eşi Burçin Terzioğlu Yıldırım, menajeri Ayşe Barım, Türkiye'nin Vatikan Büyükelçiliği Müsteşarı Feriba Hokkacı, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Sinem Mingan ve Roma Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Ataşesi Enis Uğur yalnız bırakmadı.