Özgür Suriye Ordusu, dün karadan atılan bir füzeyle savaş helikopteri düşürmüş ve görüntülerini yayınlamıştı. Türkiye sınırındaki Arma kasabasında muhaliflerin karadan havaya attıkları bir füzeyle Suriye savaş uçağını vurdukları ileri sürüldü. Muhalifler düşürdüklerini iddia ettikleri uçağın görüntülerini yayınladı.

Son iki günde bir helikopter ve uçağın düşürülmesi, muhaliflerin artık füzelere sahip olduğunun bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

MİG 23'ÜN ÖZELLİKLERİ:

MiG-23, Mikoyan Gurevich tarafından üretilen değişken kanat yapısına sahip Rus savaş uçağı. İlk prototip uçuşu 1967'de gerçekleştirilmiştir. Ertesi yıl Domodedovo Havacılık Sergisi'nde Batılı'ların büyük ilgisini çekmiştir. MiG-23S olarak 1968'de seri imalatına başlanmıştır. Kısa ve ham pistlerden kalkabilme özelliğine sahiptir. Ayrıca MiG-23PD kodlu bir VTOL dikine kalkıp inebilen bir modeli de mevcuttur. Rus Hava Kuvvetleri'nde 1998'den itibaren görev dışı bırakılmaya başlanmıştır ancak birçok hava kuvvetinde görevine devam etmektedir. Yirmi bir ülkede on beş ayrı modeli kullanılmıştır. Tek motorlu ve tek kişilik bir uçaktır. Ayrıca MİG-23C ve MİG-23U modelleri iki kişiliktir.