Suriye’de Beşar Esad’a bağlı Suriye Ordusu ile Özgür Suriye Ordusu arasında çatışmalar sürerken; rejime karşı savaşmak ve köylerini koruman için kurulan Türkmen Ordusu her geçen gün daha da güçleniyor.


Suriye’nin Lazkiye kentine bağlı Türkmen köylerinde, köylerini koruman için cephe oluşturan gönüllü Türkmen askerler, komutanlarıyla birlikte Türkmen Ordusu’na katılıyor. Beşar Esad ve rejime karşı savaşmak için ant içen Türkmen cephesi askerleri, silah desteği verilirse Türkmen ordusu çatısı altında iç kesimlerde de savaşmaya hazır olduklarını dile getirdiler.


Türkmen Cephesi askerlerinin katılımıyla her geçen gün daha da güçlenen Türkmen Ordu, ilk etapta her gün bomba ve füzelerle vurulan Laskiye kentine bağlı Akçabayır, Al-Vadi, Gebelli, Bayır, Dırra, Bucak ve diğer Türkmen köylerini koruyacak. Gönüllü Türkmen askerler, Türkiye’den veya uluslar arası kuruluşlardan silah desteği verilmesi durumunda, Suriye’nin iç kesimlerinde rejime karşı savaşmaya hazırlar.


Türkmen Ordusu’na katılan Laskiye kentine bağlı Dırra köyünün Türkmen cephesi askerleri de rejime ve Beşar Esad’a karşı savaşmak için ant içtiler.


Türkmen cephesi komutanı Heysem Tobalca “köyümüzü, malımızı ve ırzımızı, Beşar Esad’ın askerlerinden ve şebbihalardan korumak için geldik. Çok kısıtlı imkanlarla bunu başardık. Bayır’ı Esad’ın askerlerinden temizledik. İnşallah bir daha bu topraklara ayak basamayacaklar. Fakat acil olarak silaha ihtiyacımız var. Bizlere silah desteği verilirse, Türkmenlerin cesareti, mertliği ve savaşçılığını herkese göstereceğiz” dedi.


Lazkiye kentine bağlı Çukurcak ile yakınlarında dağlık bir alanda toplanarak gövde gösterisi yapan Türkmen cephesi askerleri, daha sonra Beşar Esad’a, şebbihalara ve rejime karşı savaşma için and içtiler.