Reuters haber ajansının son dakika olarak geçtiği habere göre Arakanlı Müslümanlar'ın büyük bir dram yaşadığı Myanmar'da bir eğitim uçağının kaybolduğunu belirtiliyor. Myanmar Ordusu uçakla iletişimi kaybettikerlini açıkladı.

Uçak yerel saatle sabah 9.18'de Pathein kasabasında havada kayboldu. Uçakta kaç kişinin olduğunun bilinmiyor. Ancak uçağın içinde hem sivil hem de askerlerin olduğu belirtiliyor.

Myanmar'ın Arakan bölgesinde Müslüman azınlığa 25 Ağustos tarihinden bu yana güvenlik güçlerince zulüm uygulanmaya devam ediyor. 

Dün bölgede bir patlama meydana gelmiş, bacağını kaybeden bir kadın tedavi için Bangladeş'e getirilmişti.

Bangladeş sınır polisi Myanmar'ın yaklaşık 50 kilometre içinde meydana gelen patlamayı doğrulamış, Reuters haber ajansı muhabiri patlama sesi ve sonrasında yükselen dumanı gördüğünü söylemişti. 

Rohingya yani Arakanlı Müslümanlar 25 Ağustos'tan bu yana Myanmar polis güçleri ve askerlerinin şiddetine maruz kalıyor.

Çatışmalarda en az 400 Arakanlı'nın öldürüldüğü bellirtiliyor. Ancak kimi kaynaklara göre ölü sayısı binden fazla. 

Myanmar yönetimi ülkeye  basın mansubu ya da Birlemiş Milletler İnsan Hakları Örgütü'nden temsilcilerin girmesine izin vermiyor. Bu sebeple herçek kayıp tam olarak bilinmiyor. 

Myanmar'dan Bangladeş'e kaçmayı başaran Arakanlılar'ın sayısı 90 bini geçti. Kaçış sırasında da çok sayıda can kaybı yaşanıyor. 

Son açıklanna rakama göre Naf Nehri'nden geçişlerde 39 Arakanlı Müslüman boğularak hayatını kaybetti.