“Hint Okyanusu’nun İncisi” olarak bilinen Sri Lanka’nın başkenti Colombo, Negombo ve Batticaloa kentlerinde bulunan kiliselere ve 3 otelde bombalı saldırı yaşandı.

Nüfusunun yüzde 70’i Budist olan Sri Lanka’da St. Anthony’s Kilisesi’nde yaşanan saldırı sonrasında ilk belirlemelere göre en az 100 kişinin öldüğü ve 400 kişinin de yaralandığı açıklandı. Yetkililer henüz saldırıyı kimin üstlendiğine dair bir açıklama yapmadı.

Arka arkaya saldırıları yaşayan Sri Lanka, “Hint Okyanusu’nun İncisi” olarak biliniyordu.

Kilisede yapılan ayin sırasında saldırının gerçekleştiğini açıklayan yetkililer başkent Colombo’daki lüks otellerde de çok sayıda yaralı olduğunu duyurdu. Sri Lanka hükümetinde görevli bakanlardan Harsh de Silva, “Korkunç görüntüler var. Aralarında yabancıların da olduğu çok sayıda insan yaralandı ve yaşamını yitirdi” dedi.

Reuters haber ajansına konuşan yetkililer, Paskalya Yortusu’nda yaşanan saldırıda en az 100 kişinin yaşamını yitirdiğini ve en az 400 kişinin de yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını açıkladı. 10 yıl önce iç savaşı yaşayan Sri Lanka tarihindeki en büyük saldırı sonrasında Başbakan Ranil Wickremenesinghe ulusal güvenlik konseyini toplantıya çağırdı.