Almanya'da 8'i Türk 10 kişinin katledilmesinden sorumlu tutulan Nasyonel Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı aşırı sağcı terör örgütü ile ilgili federal parlamentoda kurulan komisyonun başkanı Sebastian Edathy Türkiye'ye geldi.

Ankara'da Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile temaslarda bulunan Edathy, Almanya Büyükelçiliği'nde basın toplantısı düzenledi.

"13 Yıl Boyunca Bu Örgütün Bulunmamasından Utanç Duyuyoruz"

2. Araştırma Komisyonu Başkanı ve Milletvekili Sebastian Edathy, komisyonun çalışmalarına ilişkin ayrıntılı bilgi verdi. Edathy, 13 yıl boyunca bu aşırı sağcı örgütün bulunamaması ve cezalandırılamamasından utanç duyduklarını belirtti.

"Alman Polisi İçinde Zihniyet Sorunu Var"

Araştırmalarda ihmallerin üzerinde duran Edathy, Alman Emniyet Teşkilatı içerisinde "zihniyet sorunu" olduğunu ve bunu kabul edilemez bulduğunu vurguladı.

Komisyon Başkanı, etnik azınlıklara uygulanan suçlarda bundan sonra ırkçı motiflerin göz önünde bulundurulacağını ifade etti.

"3 Milyon Türk'ün Emniyetini Sağlamak İçin Elimizden Geleni Yapıyoruz"

Devlet içerisindeki sorumluların, varsa örgütün destekçilerinin ortaya çıkarılacağının teminatını veren Edathy, bunu Türk toplumuna borçlu olduklarını ifade ederek, "Almanya'da yaşayan 3 milyon Türk'ün emniyetini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

"Çalışmalar 2013'te Tamamlanacak"

Komisyonun çalışmalarını yarıladığını belirten Edathy, 2013 sonunda çalışmaları tamamlayacakları müjdesini verdi.

Edathy ve komisyon üyelerinden oluşan bir heyetin 2013 Şubat ayında Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor.