Ukrayna’nın batısındaki Khmelnytsky kentinin valisi Leonid Prus, hükumet binasında toplanan öfkeli kalabalık tarafından darp edildi.
Valinin isteklerini yerine getirmemesi üzerine hükumet binasını basan onlarca öfkeli kişi Vali Leonid Prus’ı konuşmak için aralarına aldı. Öfkeli kalabalık bir yandan valiye “İstifa et” sloganları atarken, Valinin yanındaki bir kişi, “İnsanlar senin görevini yerine getirmediğini söylüyor. Halk sana Borys Tkach’ı sağlık birimine atamanı söyledi. Sen de atayacağını söyledin fakat herkesi kandırdın. Sen bir yalancısın” diye bağırdı. Prus ise kalabalığa görevini yerine getirdiğini ifade etti.
Prus’un sözleri sonrası kızgın kalabalık bir anda Valiye saldırmaya başladı. Binada polis ve güvenlik görevlileri olmasına rağmen insanlar Valiye tekme ve tokat atarak darp etti. Kalabalık çıkan olaylarda polislerle de arbedeye girdi. Olay sonrası Vali Prus binanın camından kaçmayı başarırken Valinin üstündeki kıyafetlerin paramparça olduğu görüldü. Dışarıda da halkın sözlü tacizlerine maruz kalan vali, daha sonra bölgeden ayrıldı.
Halkın Valiye niçin bu kadar kızdığı ve arbedenin niçin çıktığı henüz netlik kazanmazken olayın Rusya’yla Ukrayna arasında yaşanan krizle ilgili olmadığı ifade edildi.
(İHA)