Özellikle yüksek sezonda bu şehirde konaklamayı planlıyorsanız, Venedik’te nerede kalınır ? sorusu için güzel bir araştırma yapmanızda yarar var.

Venedik’te nerede kalacağınıza karar vermeden önce hangi bölgede konaklayacağınıza karar vermenizde yarar var. Özellikle yüksek sezonda bu şehri ziyaret etmeyi planlıyorsanız şehir merkezi yerine şehrin dış kısımlarında bulunan bölgeleri tercih etmenizde yarar var.

Venedik’te gezilecek yerler daha çok San Marco bölgesinde bulunuyor olsa da, bu bölge biraz pahalıdır. Bu yüzdende bu bölgeye yakın olan fakat konaklama ücretlerinin biraz daha uygun olduğu bölgeleri tercih etmenizde yarar var.

Venedik’te nerede kalınır ? sorusuna en iyi cevaplardan  biri olan San Marco, şehirdeki en turistik bölgelerden biridir. Bu da, bu bölgedeki otel ve hostel fiyatlarının tavan yapmasını açıklamaktadır. Bu yüzden bu bölgede bütçeli bir konaklama seçeneği bulmak oldukça zor, fakat imkansız da değil. San Marco Meydanı, Dükler Sarayı, Ahlar Köprüsü, Rialto Köprüsü gibi şehrin önde gelen turistik yapıları bu bölgede bulunmaktadır.

Venedik’te nerede kalmalı ? sorusuna en ideal cevaplardan bir diğeri de Castello bölgesidir. Şehirdeki en fazla yerli halkın yaşadığı bölgelerden biri olan Castello, yaşlı teyzelerin pencerelerden dedikodu yaptığı, çocukların plastik 9 katlı toplar ile futbol maçı yaptığı şirin bir bölge olarak bilinir. Çok popüler bir bölge olmasa da, İtalyan kültürünü yakından gözlemlemek için tercih edebileceğiniz güzel bir yer.

Venedik’te nerede kalınır ? sorusuna en güzel cevaplardan bir diğer ise ; Dorsoduro bölgesidir. Venedik gece hayatı için plan yapanlara önerebileceğim bu bölge oldukça popüler. Şehirdeki en canlı gece hayatını bulabileceğiniz bu bölge, daha çok parti seven gezginlere tavsiye edebileceğim yerlerden. Yani, erken saatlerde uyumayı planlıyorsanız, bu bölgeyi es geçmenizde yarar var. Bunun yanında, şehirdeki turistik yerlere de en yakın bölgelerden biri. Venedik’i az çok araştırdıysanız, Accademia sanat galerisini de duymuşsunuzdur. İşte o meşhur sanat galerisi bu bölgede bulunmaktadır. Tabi, bu sanat galerisinin yanında daha birçok turistik yapıyı da bu bölgede görebiliyorsunuz.

Eğer şehrin telaşından ve çok fazla turist kalabalığından hoşlanmıyor ve sakin bir bölgede konaklamayı planlıyorsanız santa croce bölgesi Venedik’te nerede kalınır ? sorusu için en ideal cevaplardan biri olacaktır. Bu bölgeden şehirdeki birçok turistik yere kısa sürede yürüyerek ulaşabiliyorsunuz. Diğer konaklama bölgelerine bu bölgede konaklama ücretleri bakımından biraz daha uygundur.

Şehirdeki en ideal bölgelerden bir diğeri ise San Polo bölgesidir. Daha çok ailece veya grup olarak seyahat edenlere tavsiye edebileceğim bölgelerden biri olan San Polo bölgesinde birçok daire seçeneğini bulabilirsiniz. Ayrıca konaklama ücretleri bu bölgede diğer bölgelere nazaran 1 tık daha uygundur.

Birçok nedenlerden dolayı turistler şehir dışında bulunan hostellerde ve otellerde konaklamak istemektedir. Lido ve Mestre bölgesinde ucuz konaklayabileceğiniz oteller ve hostelleri bulabileceğinizi unutmayın. Ancak, oteliniz için en az 3-4 hafta önceden rezervasyon yaparsanız şehir merkezinde bulunan otellerin de çok pahalı olmadığını göreceksiniz. Şehir merkezi dışında konaklama taleplerinin fazla olmasının bir diğer nedeni ise, şehir merkezinde bulunan kalabalık ve gürültüdür. Lido ve Mestre bölgeleri geceleri sakin olan yerler olmadığından dolayı uykusuz gecelere sebep olabilir. Fakat sessiz ve sakin olan Pedestrian adası sessiz bölge arayanlar için en ideal seçeneklerdendir.

Havaalanı yakınlarında konaklamanızı da pek tavsiye etmem. Birkaç saatliğine bile gelmiş olsanız Venedik’in iç kısımlarında bulunan konaklama birimlerini tercih edin derim. Çünkü havaalanı yakınlarında bulunan konaklama ücretleri pahalı olduğu gibi şehre çok da uzak değil. Bu yüzden çok erken geri dönüş biletiniz olsa dahi şehrin turistik yerlerine yakın olan yerlerde konaklamanızda yarar var.

Venedik’te nerede kalınır ? sorusuna daha birçok bölge daha eklemek mümkün. Fakat tercih yapmak için en ideal olan bu bölgeleri listenizin ilk sırasına alacak olursanız, aradığınız zevkte ve bütçede konaklama birimini bu listede rahatlıkla bulabilirsiniz. Venedik’te konaklama veya Venedik hakkında çok daha detaylı bir bilgiyi arıyorsanız da Gezi Rehberi adlı sayfamıza göz atarak aradığınız bilgileri fazlasıyla bulabilirsiniz.