Suriye’nin Moskova Büyükelçisi Riyad Haddad, “Rus askeri Suriye ordusuyla koordineli bir şekilde çalışıyor ve gerçekleştirilen saldırılarda yalnızca terör örgütü IŞİD hedef alınıyor” dedi.
Suriye’nin Moskova Büyükelçisi Riyad Haddad Moskova’da düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada Rus Hava Kuvvetlerinin Suriye ordusu komutanlarıyla koordineli bir şekilde çalıştığını kaydetti. IŞİD mevzilerinin koordinatlarının bilindiğini belirten Haddad, “Bütün hava saldırıları Hama ve Humus gibi kentlerde bulunan IŞİD mevzilerine gerçekleştiriliyor” sözlerini kullandı.
Bugün Rusya’nın gözetiminde gerçekleştirilen hava saldırılarının önemine dikkat çeken Haddad, “Gelecek, Rusya’nın Suriye’deki havacılığının ne kadar önemli olduğunu gösterecek” ifadelerine yer verdi. Dün pek çok saldırının gerçekleştirildiğini, bugün ise IŞİD’e ait 5 mevziinin yok edildiğini belirten Haddad, “Bunlar Batı koalisyon güçlerinin geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiği saldırılar değil” vurgusunu yaptı.

“RUS HAVA SALDIRILARI TERÖRİSTLERİ HEDEF ALIYOR AKSİNİ DEĞİL”
Haddad konuşmasında “Rusya hava saldırıları ile desteklenen Suriye ordusu saldırıları doğrudan terörist grupları hedef alıyor. Bölgemizdeki terörist grupların tam olarak koordinatları elimizde var. Dolayısıyla sivilleri ve yerleşim yerlerini hedef almıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Öte yandan, Haddad, politik konuların ayrı olduğunu belirterek “Suriye ordusuna karşı savaşan ve Suriyelileri öldüren kim olursa olsun IŞİD’le ilişkisi vardır” dedi.
(İHA)