Hollanda'nın kuzeyinde 18 bin kişinin yaşadığı Haren kentinde 16 yaşına basan bir genç kızın Facebook üzerinden gönderdiği doğum günü davetini yaklaşık 3 bin kişi katılınca izdiham yaşandı, olaylar çıktı.

Genç kızın Facebook üzerinden arkadaşlarına göndermek istediği davetiye gizlilik ayarını yanlış seçtiği için 30 bin civarında kişiye gitti.

Daha sonra da hızla yayılan haberle şehre gelenleri polis kontrol etmekte zorluk çekti. Polisin müdahalesinden önce kalabalık sokak tabelalarına, dükkânların vitrinlerine zarar verdi, 1 otomobili ateşe verdi.

İnternette bir kampanyaya dönüşen parti için 600 civarında polis görev aldığı ve olaylar sırasında üçü ağır olmak üzere altı kişinin yaralandığı bildirildi.

Davetiyeyi internette gören çoğu alkollü ya da uyuşturucu alan 3 bini aşkın genç, Haren şehrindeki evin önünde toplanıp partiye katılmak isteyince olay çıktı.

Gençler, mahalleyi savaş alanına çevirdi. Polis de taşlanınca çevik kuvvet bölgeye geldi. 20 kişi gözaltına aldı, 4'ü ağır 30 kişi yaralandı.

Genç kızın büyük şok yaşadığı belirtildi.