Tüp bebek tedavisi olarak bilinen in vitro fertilizasyon (IVF), yumurtaların bir laboratuvarda sperm ile döllenme prosedürüdür. Hasarlı fallop tüpleri olan kadınların tedavisi için yaklaşık 40 yıl önce geliştirilmiş olan bu tedavi yöntemi, günümüzde birçok kısırlık probleminin çözümü için kullanılabilmektedir.

Tüp bebek, çok sayıda bireyin ebeveyn olmasını sağlamıştır. Oldukça başarılı sonuçları bulunan bu uygulama, aynı zamanda mali değeri yüksek olan bir yöntem olarak bilinmektedir. Temel bir tüp bebek döngüsünün yanı sıra, tedaviye katkı sağlayabilecek ek prosedürler ve tıbbi teknikler gerekebilir. Kıbrıs tüp bebek fiyatları sigorta kapsamına, mevzuatlara, kısırlık nedenlerine ve birçok unsura göre değişkenlik göstermektedir. 

Tüp bebek tedavisi kimlere uygulanır?

Tıbbi geçmiş ve kişisel duruma bağlı olarak tüp bebek tedavisinin gerekli olduğu durumlar şöyledir: 

  • İlerleyen yaş,

  • Tıkanmış fallop tüpleri,

  • Fallop tüpü hasarları ve ligasyonu,

  • Sperm kalitesi veya miktarına bağlı olarak gelişen erkek kısırlığı,

  • Endometriyozis,

  • Rahim fibroidleri,

  • Polikistik over sendromu,

  • Tekrarlayan gebelik kaybı,

  • Açıklanamayan infertilite,

  • Embriyo taramasının yardımcı olabileceği potansiyel genetik konular.

Tüp bebek tedavisi nasıl yapılır?

Tüp bebek tedavisi döngüsü, adet döneminin ilk günü başlayacaktır.  Her kadının vücudu farklıdır ve doğurganlık planına uygun olarak, döngünün ilk günü ilaçlar veya enjeksiyonlar ile başlatılabilir.  

  1. Yumurtalıkların uyarımı: Uyarım fazı, doğal adet döngüsünün 1.günü başlar. Yumurtalıklar, normal şartlar altında ayda bir adet yumurta üretilir. Yumurtalıkları daha fazla yumurta üretmeye teşvik etmek için 8 ile 14 gün boyunca ilaç kullanılır. İlaçlar, doğurganlık uzmanları tarafından tedavi planına uygun olarak reçete edilir. 

Hormon enjeksiyonları, önerilen dozajlarda hastanın kendisi tarafından uygulanır. Folikülleri uyarmak için kullanılan en yaygın ilaçlar, folikül uyarıcı hormon (FSH) ve luteinize edici hormon (LH)’dur. Her iki hormon da vücutta doğal olarak üretilir, ancak daha fazla yumurta gelişimini teşvik etmek için doğal seviyelerini yükseltmek gerekir.

Foliküllerin gelişimi, kan testleriyle ve ultrason görüntülemeleriyle kontrol edilir. Yumurtaları yumurtlamaya hazır hale getirecek ve serbest bırakacak olan tetikleme enjeksiyonu, bu aşamanın son basamağıdır. Tetikleme enjeksiyonu ile birlikte yumurta alımı da programlanmalıdır. 

  1. Yumurta alımı: Yumurta alımı, yumurtaların yumurtalıklardan toplandığı cerrahi bir prosedürdür. Anestezi uygulanarak başlanan işlem, yaklaşık 20-30 dakika sürecektir. Uzman hekim, iğneyi her bir yumurtalık içine yönlendirmek için ultrason kullanır. Foliküller, sıvı içerisinde bulunurlar ve sıvı uzaklaştırılarak foliküller alınır. 

  2. Sperm alımı: Taze sperm kullanılması planlanıyorsa, yumurta alımı gününde erkekten sperm numunesi alınır. Dondurulmuş sperm kullanılacaksa, spermler aynı gün hazır bulundurulur. En iyi olanlar döllendirilmek üzere bekletilir. 

  3. Dölledirme: Yumurtalar ve bazı spermler bir araya getirilir ve doğal olarak döllenme şansı verilir. Gerektiği durumlarda mikroenjeksiyon gibi döllendirme teknikleri kullanılabilir. 

  4. Embriyo gelişimi: Sperm yumurtayı döllerse embriyo haline gelir. Embriyo, büyüme ve gelişme koşullarının en iyi düzeyde olduğu kuluçka makinesine yerleştirilir ve 5-6 gün boyunca incelenir. Blastosist aşamasında, embriyoların rahime yerleşme oranının arttığı bilinmektedir. 

  5. Embriyo transferi: Embriyo transferi, oldukça basit bir işlemdir. Yaklaşık 5 dakika sürer ve herhangi bir anesteziye gerek yoktur. Uzman tarafından embriyo, kateter adı verilen küçük bir tüpe yerleştirilir, kateter rahim ağzından rahime doğru ilerletilerek rahime ulaşır. Transfer edilen embriyonun rahime yerleşmesi beklenir. Bu aşamadan 2 hafta sonra gebelik testi uygulanarak hamilelik durumu kontrol edilir. 

Kıbrıs tüp bebek fiyatları nedir?

Tüp bebek tedavisi ile bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin göz önünde bulundurması gereken hususlardan biri de tedavinin fiyatlandırmasıdır. Ancak, tedavi planı bireysel ihtiyaçlara göre özel olarak uyarlandığı için, her çift için farklı maliyet gerektirecektir. Tedavinin gerçekleştirileceği tüp bebek merkezi; tedavi planını belirlemeli, prosedürleri tanımlamalı, soruları yanıtlamalı ve tedaviyle ilişkili maliyetleri planlamaya yardımcı olmalıdır. 

BKZ: Kıbrıs Tüp Bebek Fiyatları

Tüp bebek tedavisi maliyetini etkileyen en önemli etkenler, uygulanması gereken ek prosedürlerdir. Başarı oranını yükseltmek adına yapılan preimplantasyon genetik tanı (PGT), mikroenjeksiyon (ICSI), donasyon işlemleri, cerrahi sperm toplama operasyonları gibi işlemler maliyeti büyük oranda etkileyecektir. Yumurta gelişimini desteklemek amacıyla, yumurtalıkların uyarımı aşamasında kullanılan ilaçların da fiyatlandırma üzerinde etkilidir. Yumurtalıkların gelişimini izlemek için gerçekleştirilecek olan tetkik ve görüntülemeler, genellikle tüp bebek tedavisinin genel ücretlendirmesine dahil edilir. 

Kıbrıs tüp bebek fiyatları hakkında araştırmalar yaparken, ulaşım ve konaklama ücretlendirmelerini de planlamak gerekir. Genellikle yurt dışından birçok misafir ağırlayan tüp bebek merkezleri, hastaları ile sık sık görüşebilmek ve tedavinin aşamalarını yakından takip edebilmek için bir süre Kıbrıs’ta bulunmalarını tavsiye etmektedir. 

Kıbrıs'ta tüp bebek yaptıranların avantajları nelerdir?

Tüp bebek tedavisi, birçok çift için ebeveyn olmanın tek yoludur. Bu nedenle, güvenilir ve başarı oranı yüksek bir sağlık merkezi tarafından yönetilmelidir. Kıbrıs, tüp bebek tedavisi yaptırmak isteyen bireyler tarafından oldukça tercih edilen bir bölgedir. Dünya’nın her yerinden binlerce hastayı, bebek sahibi olarak uğurlayan donanımlı tüp bebek merkezlerine sahiptir. 

Kıbrıs tüp bebek merkezleri; doğurganlık tedavileri alanında uzman hekimler, deneyimli personeller, en son teknolojik donanımların uygulanabildiği laboratuvarlar ve üstün kalite standartlarıyla hizmet vermektedir. Bireysel ihtiyaçlara göre planlanan tedavi aşamaları ve Kıbrıs tüp bebek fiyatları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için mutlaka birebir görüşmeler yapılmalıdır.  

Kaynak: https://ivoxtupbebekmerkezi.com/