İnternetin yoğun olarak kullanıldığı günümüzde wordpress temaları seçimini yapmadan önce ilk olarak ihtiyaçların düşünülmesi gerekir.

Tema seçimini bazı kişiler sadece görsellik olarak düşünebilir. Oysaki temalar sitenin geleceğini belirleyen önemli unsurlardır. Arama motorlarında puanı etkileyen önemli bir unsurdur. Özellikle temanın tasarlanış şekli ve yapısı arama motoru optimizasyonu için ayrıca önemlidir. Excel veya word dosyası kullanmak kadar kolay wordpress’te harika tasarımlar yapmak mümkündür.

WordPress Tema Nasıl Kurulabilir?

WordPress tema kurulumu için öncelikle admin paneline giriş yapılmalıdır. Açılan sayfanın sol tarafındaki admin menüsünden görünüm tıklanır. Görünüm içindeki Temalara girilir. Temalar tıklandığında ekranın üst kısmında Yeni ekle butonu görülecektir. Yeni ekle butonuna basılarak WordPress’in sunduğu ücretsiz temalardan biri seçilip istenilen yerde kullanılabilir.

Temaların sitede nasıl duracağını görmek için site üzerinde demo siteleri mevcuttur. Demo sitede tema ayrıntılı olarak incelenebilir. Detaylara bakıldıktan sonra beğenilen temanın kurulması için yapılması gereken sadece Kur butonuna basmaktır. Kur butonu temayı etkinleştirecektir. Tema seçimi yapılmadan evvel internetten bir miktar araştırma yapılabilir.

İyi WordPress teması nasıl olmalıdır?

Tema, sitenin içeriğinin görüntülenme şeklini belirleyen bir etkendir. Temalar olmazsa sitelerin çekiciliği olmazdı. İçerik ve özelliklerin ana bileşenlerini içeren temalar insanların dikkatini çekmeye yardımcı olur. Binlerce tema arasından birini seçmek oldukça zor olsa da bazı ipuçlarına dikkat edilirse işler kolaylaşacaktır. Wordpress kurumsal tema seçiminde dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • Sitede ihtiyaç hissedilen işlevlerin ve özellikler önemlidir. Temanın ana özellikleri ve fonksiyonelliğine dikkat edilmelidir. Alışveriş siteleri için sepet eklentisi, iş temaları için açılış sayfasının güçlü şablonunun olması gerekir.

  • Daha önce kullanmış olanların yorumları ve temaya verdikleri puanlar yüzde yüz kriter olarak kabul edilmese de önemsenmelidir. Karar vermeden önceki aşamada dikkate alınabilir.

  • Tutarlı geliştirici girişi ve sık güncelleme yapan bir temanın seçilmesi sitenin bütünlüğünün korunması adına önem arz edecektir.