Bunun için ya şahsen başvuru yapılabilmekte ya da online iş bulma sitelerinden yararlanılabilmektedir. Her ne kadar bilgi ve becerilerinize uygun olan pozisyonlara başvuru yapacak olsanız da bir konuda dikkat etmekte fayda vardır. Bu konu ise başvuru yaptığınız firma ile ilgili ne kadar bilgi sahibi olduğunuzdur. Çünkü bazı firmalar kendilerini seçme sebeplerini sorarak, şirket hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğunuzu anlamak isterler.

Başvuru yaptığınız pozisyon ve şirket kuralları hakkında ne kadar bilgi sahibi olursanız, o kadar etkileyici bir mülakat geçirme şansınız olacaktır. Bu nedenle başvurunuz kabul edilip, mülakata çağrıldığınızda gözden kaçırmamanız gereken ilk kural bu olmaktadır. Hemen hemen günümüzde artık her iş kolu için mülakat yapılabilir hale gelmiştir. Bu süreç belirlenen pozisyon için başvuru yapan adaylar arasından şirket politikası gereği en uygun olan adayın belirlenmesinde önemli bir adım olarak görülmektedir.

Mülakata giderken mutlaka yanınızda doğru ve kurallara uygun bir şekilde hazırlanmış CV bulundurun. Çünkü nasıl başvuru yapmışsanız yapın tüm detayları yazmamış olabilirsiniz. Birden çok baskı yanınıza alarak sizi karşılayan ve mülakatınızı yapacak olan kişi veya kişilere öncesinde takdim etmeniz faydalı olacaktır. Nasıl bir cv hazırlayacağınız ile ilgili sorularınız varsa ve bu konuda kendinizi yetkin hissetmiyorsanız, kolay bir internet araması ile örnek CV’lere bakabilirsiniz. Bu sitelerde oluşturduğunuz şablonları bilgisayarınıza indirerek istediğiniz kadar çıktı alabilirsiniz. Hatta başvuru yaptığınız pozisyona göre farklı farklı özgeçmiş hazırlayarak, işe alınma yüzdenizi çok daha fazla arttırabilirsiniz.

Mülakatlarda En Çok Sorulan Sorular Nelerdir?

Mülakatlarda sorulan sorulara bakıldığında en çok sorulan sorular arasında ilk sırada gelen ve farklı şekillerde sorulan soru ‘kendinizi 1 yıl sonra nasıl bir pozisyonda görüyorsunuz’ sorusudur. Mülakat deneyimi yaşayan herkesten farklı şekillerde duyulabilen bir soru şeklidir. Bu sorunun karşınıza çıkması ihtimaline karşı, mülakata gideceğiniz pozisyon ve şirket politikalarına iyi bir şekilde çalışmanız gerekmektedir. Şirket içi pozisyonlar, şirkette uygulanan kurallar, terfi ve atamalar hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda vardır. 

Bir diğer liste başı soru ise bir önceki işinizden neden ve nasıl ayrıldığınız ile ilgili sorudur. Bu soru karşınıza çıktığında aslında amaç başvuru yaptığınız pozisyonun sizi ne kadar tatmin edeceği ya da nasıl bir çalışma şekli sergileyeceğinizin anlamak için sorulmaktadır. Bu nedenle bu soruya cevap verirken mutlaka doğru bir bilgi verilmelidir. Karşılaşmış olduğunuz sorun ya da anlaşmazlık varsa belirtilmelidir. Aksi takdirde hakkınızda oluşturduğunuz referanslardan öğrenilmesi iyi bir izlenim bırakmayacaktır.

Başka bir soru ise ‘bu pozisyonda sizi etkileyen ya da neden bizi seçtiniz?’ sorusudur. Yine aynı şekilde burada öğrenilmek istenen sizin bu pozisyonda şirkete ne kadar verimli olacağınız ile ilgili bilgi edinme şeklidir. Burada bu pozisyonun size katacağı deneyim, sosyal haklar, bilgi birikimi ve eğitim olanakları gibi konulardan bahsetmeniz aidiyet duygusunun ön plana çıktığını gösterecektir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken ince bir çizgi de mevcuttur. Kişisel çıkarlarınız olarak düşünülecek olan maaş ya da yoğun yurtdışı seyahatleri gibi konulardan bahsetmek doğru olmayacaktır. Mülakatı yapan kişi ya da kişilerce bu durum farklı şekillerde değerlendirilebilir.

Bazı pozisyonlar müşteri ile birebir iletişim gerektiren pozisyonlar olabilir.  Bu nedenle de sizlere stres yönetimi ile ilgili sorularda gelebilmektedir. Örnek vermek gerekirse bir ürün satışı yapan firmada satış personeli pozisyonuna başvurmuşsanız, bununla ilgili bir soru gelebilmektedir. ‘Sıkıntılı bir satış sonrası müşterinin sizinle olan iletişiminde müşteriyi nasıl sakin kalmaya teşvik edersiniz?’ şeklinde bir soru ile karşılaşabilirsiniz. Burada vereceğiniz cevap ile sizin stres yönetimi konusundaki bilgi ve becerileriniz ölçülecektir.

Genelde mülakat sonlandırılırken sizlere ‘sizin sormak istediğiniz bir soru var mı?’ şeklinde bir soru yöneltilebilir. Burada adayların en sık yaptığı yanlışlardan bir tanesi bu soruya hayır cevabını vermektir. Çünkü bu soruya verilen hayır cevabı ile birçok fırsatı elinizden kaçırmış olursunuz. Bu fırsatlardan en önemlisi ise firma hakkında bilgi alabilme fırsatıdır. Mülakatı yapan kişilerin bu soruyu sorma amacı, bilgi edinmeye ne kadar açık olduğunuz ve karşınızdakini ne derece dinlediğinizi öğrenmeye yöneliktir. Bir nevi aslında bu pozisyon için ne kadar istek ve heyecan duyduğunuzu ölçme yöntemi de olabilmektedir.

Mülakatlarda Sergilenmesi Gereken Vücut Dili Nasıl Olmalıdır?

Mülakatlarda sözlü iletişimin dışında bir de sergilenen sözsüz iletişim sergilenmektedir. Sözlü iletişimde verdiğiniz cevaplarla belki bilgi birikiminizi v deneyimlerinizi ortaya koyabilirsiniz. Fakat bir de sözsüz iletişimde sergilediğiniz tavırlar işe alım sürecinde etkili olmaktadır. Yapılan araştırmalarda işe alım sürecinde en etkili iletişimin sözsüz iletişim olduğunu da ortaya koymaktadır.

Öncelikle ses tonunuzdan, duruşunuza kadar her hareketinizin dikkatle izleneceğini unutmayın. Bu nedenle mülakata gitmeden önce mümkünse bir deneme yapmanızda fayda var. Özellikle içeriye girişinizde ilk intiba görüşmenin seyri açısından önemlidir. Bu nedenle hafif bir gülümseme ile giriş yapmak pozitif bir etki bırakacaktır. Sonrasında mülakat odasında bulunanları hafifçe kafa ile selamlamak bu pozitif etkiyi katlamanıza yardımcı olacaktır.

Mülakat odasına girdiğiniz andan çıkış anınıza kadar duruşunuza dikkat etmeli ve dik bir duruş sergilemelisiniz. Bu sizin kendinize olan öz güveninizin göstergesi olacaktır. Diğer türlü kambur bir duruş karşı tarafa tembel ve özensiz insan modeli olduğunuzun mesajını verecektir. Ayrıca size yöneltilen sorularda kullanacağınız mimik ve ses tonu da aynı etkiyi gösterecektir. 

Ayrıca karşınızdaki mülakatı yapan kişi ile göz teması kurmaktan çekinmeyin. Gözlerinizi kaçırarak konuşmak soruları geçiştirmek ya da özgüven ile alakalı bir sıkıntı olduğu anlamına gelmektedir. Süreklilik arz eden dik bir bakış ise gergin bir ortam oluşmasına sebebiyet verecektir.