Yurtdışı eğitim ve yurtdışı yaşam için araştırma yapmak ve yapılan araştırma neticesinde karar vermek gerekir. Site yurtdışı dil okulları, konaklama imkanı, lisans, lisans üstü, doktora eğitimleri, vize, seyahat, sosyal yaşam gibi bir çok konuda bilgi veren bir sitedir. Hangi okula ve hangi ülkeye karar verecekseniz siteye girmeden karar vermeyin. Yurtdışı deneyimi yaşamış kişilerin ağzından tecrübeleri dinleyin ve yorumlarını okuyun. Karar vermenize çok yardımcı olacaktır.

Dil Okulu

Yabancı dil öğrenmek için dil okulu neredeyse zorunlu hale gelmiştir. Birçok ülke dil okulu için farklı şartlar sunmaktadır. Seçeceğiniz dil okulunun önemli olması kadar ülkenin yaşam şartları ve ekonomik olarak uygun olması da önemlidir. Malta dil okulu dil okulları arasında en çok tercih edilen okullardan biridir. Daha ekonomik olması ilk tercih nedenidir.

Üniversite Eğitimi

Yurtdışında üniversite eğitimi almak ülkemize göre daha farklı koşullarda değerlendirilir. Bazı ülkelerde hiç bir kriter yokken bazı ülkeler referans ister. Üniversite eğitimi içinde dil bilmek önemlidir. Önceliğiniz dil sorununu belli bir ölçüde çözüp daha sonra eğitim aşamasına geçmeniz olmalıdır. Belli bir süre Kanada dil okulu ile devam edip daha sonra üniversite eğitimine geçebilirsiniz. Sitede deneyimlerini paylaşan bir çok kişinin fikirlerini okuyarak bilgi edinebilirsiniz. Site yurtdışına öğrenci gönderen bir site değildir. Bilgi amaçlı açılmış sosyal bir platformdur.

Sosyal Yaşam

Eğitim aldığınız ve yaşadığınız ülkenin sosyal yaşamı çok önemlidir. Farklı kültürlere ait bir ortam size çok değerler katar. Yaptığınız aktiviteler, geziler, vize, eğlence gibi birçok konu sosyal yaşam içinde değerlendirilir. Ülkenin, sosyal yaşam kalitesi yüksek ve ekonomik olmalıdır. Aksi halde çok zorlanabilirsiniz. Siteye girerek farklı ülkelere ait farklı sosyal yaşamları bizzat yaşayan kişilerden dinleyin. Nasıl ki her ülkenin yaşamı ve standardı farklıysa dil okulu ücretleri de farklıdır. İrlanda dil okulu tercihiniz olacaksa öncesinde ücreti ve şartları araştırılmalıdır. Farklı bir kültür ve Avrupa olmasından dolayı tercih edilebilir. Daha fazla bilgi almak isteyen ve yurtdışı eğitim düşünen kişilerin siteye girerek bilgi edinmeleri gerekir.