Yurtdışına çıkarken birçok konsolosun olmazsa olmaz isteklerinden biri yurtdışı sağlık sigortası işleminin gerçekleştirilmiş olmasıdır. Peki yurtdışı sağlık sigortası tam olarak ne işe yaramaktadır? Yurtdışı sağlık sigortası bireylerin yurt dışına çıktıkları zaman herhangi bir hastalık sıkıntı kaza ya da salgın durumunda hastalık masraflarınız sağlık sorunlarını karşılayan ve onların içlerinin rahat bir biçimde seyahat etmelerini sağlayan bir sigorta çeşididir. Yurtdışı seyahat sigortası bireylerin eski hastalıklarını ve yurtdışına çıkmadan olursan hastalıklarına bağlı sıkıntılarını kapsamamaktadır. Yurtdışı sağlık sigortası yine sadece seyahat tarihlerini seyahat tarihleri dışarısında bireyler herhangi bir hastalık kaza ya da sıkıntı ile karşılaştıkları zaman yurtdışı sağlık sigortasından yararlanamazlar. Yurtdışı sağlık sigortası pandemi süreci dahil olmak üzere tüm salgın hastalıkları da kapsamaktadır. Yurtdışı sağlık sigortası beklenmedik bir sıkıntı ile karşılaşınca yurtdışında bireylerin tedavi süreçlerini hızlandıran ve onların gezi masraflarına yenisini eklemeyen hafifletici ve oldukça efektif bir sigorta çeşididir.

Yurtdışı seyahat sigortası birçok kuruluş tarafından yapılmaktadır

Yurt dışı seyahat sigortası ülkemizde faaliyet yürüten birçok sigorta şirketi tarafından yapılan bir işlemdir. Kapsamı aşağı yukarı aynı olsa da belirli farklılıklar gözetilmek de ve yine fiyat noktasında da değişim sağlanmıştır. Burada devreye Bifiyatla gibi sigortacılık faaliyetlerini gerçekleştiren kuruluşlar girmektedir. Bifiyatla ülkemizde faaliyet yürüten tüm sigorta kuruluşlarının söz konusu sigorta işlemine ilişkin tekliflerini müşterilerine ileten ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışan bir firmadır. Firma müşterilerinin en geniş kapsamlı en kaliteli poliçeye en uygun fiyatlarla ulaşabilmesi için büyük bir katkı sağlar. Araç sigortası trafik sigortası DASK tamamlayıcı sağlık sigortası tüm sağlık sigortaları ve seyahat sigortaları başta olmak üzere bireylerin ihtiyacı olan tüm sigorta çeşitleri ile ilgili teklifleri sunmaktadır.

Yurtdışı sağlık sigortası ile gezinizin tadı kaçmasın

Yurt dışı sağlık sigortası beklenmedik durumlarla karşılaşarak bireylerin yaptıkları gezilerde morallerinin bozulması ve ekstra masrafları oluşmaması için onlara büyük katkılar sağlar. Kişiler her ne kadar iş için çalışmak için ya da eğlenmek için yurt dışına çıkıyor olsalar da ailelerinden ve kendilerine ait olan ülkelerinden uzakta oldukları için kaza ya da hastalık durumunda büyük bir desteye ihtiyaç duyarlar. Öte yandan her ülkedeki sağlık masrafları ve sağlık kuruluşlarının işleyişi farklılık gösterdiği için bu noktada hastalıkların fiyatlandırılması da farklıdır. Örneğin ülkemizde bir devlet hastanesine gidip muayene sürecinde herhangi bir ücret ödemek gerekmese bile bu başka ülkelerde aynı değildir. Özellikle de Avrupa ve Rusya gibi ülkelerde sağlık hizmetlerinin oldukça pahalı olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla yurtdışı seyahat sağlık sigortası bireylerin yurtdışında seyahat ettikleri zaman yüksek bütçelerle tedavi masraflarını karşılamalarına mani olacak ve onlara büyük bir destek sunacaktır. Bu sayede kişiler içleri rahat bir biçimde seyahat edebilme imkânına ulaşacaktır.

Kaynak: https://bifiyatla.com/seyahat-saglik-sigortasi/