20 Eylül 2025 tarihinde Ewood Park'ta oynanan Championship karşılaşması, yoğun yağmur nedeniyle 80. dakikada hakem tarafından iptal edilmişti.
Blackburn Rovers, Todd Cantwell'in 60. dakikada kaydettiği penaltı golüyle 1-0 öndeydi ve Ipswich Town, Jacob Greaves'in 49. dakikada gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kalmıştı.
İngiltere Futbol Ligi (EFL) Yönetim Kurulu, maçın tamamlanmadığı gerekçesiyle karşılaşmanın tamamen yeniden oynanmasına karar verdi. Bu karar, önceki benzer durumlarda alınan kararlarla tutarlılık sağlamak amacıyla alındığını açıkladı.
Kurala göre atılan gol ve Ipswich oyuncusu Jacob Greaves'in gördüğü kırmızı kart geçersiz sayılacak.
Blackburn Rovers Teknik Direktörü Valérien Ismaël, takımının avantajlı bir pozisyonda olduğunu belirterek, bu kararın adaletsiz olduğunu ve kulübün haklarını savunmaya devam edeceğini ifade etti.
Maçın yeni tarihi henüz belirlenmedi. EFL, kulüplerin görüşlerini aldıktan sonra bir karar verecek.






