Ligde 2 maç üst üste mağlubiyet alan ve geçen hafta Kasımpaşa karşısında muhteşem bir geri dönüşe imza atan Trabzonspor, Akhisar deplasmanına 3 puanın özgüveniyle gitti.

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Trabzonspor Akhisar deplasmanına konuk oldu. Ligde çıkışa geçen ve bunu seri haline getirmek isteyen bordo-mavilileri taraftarı Ege'de yalnız bırakmadı.

8 maçta 9 gölü olan Burak Yılmaz'ın ilk 11 de olması Trabzonspor'u bir adım önde gösteriyor. Bordo - mavililerin teknik direktörü Ünal Karaman, annesinin vefatı nedeniyle bugün takımının başında  kulübede yer alamadı..

Akhisar'a gelince , geçtiğimiz hafta ligde Alanyaspor'a 2-1 mağlup olduktan sonra,  UEFA Avrupa Ligi'nde Standard Liege'e de 2-1  yenilen Ege temsilcisi ise kendi evinde  Trabzonspor'u yenerek  ayağa kalmak istiyordu ama olmadı.

İki takım arasında oynanan 12 maçta Trabzonspor 4 galibiyet aldı. Akhisar ise 5 kez kazanırken, 3 maç da berabere bitti.

Gelelim maça…

Maça istekli başlayan Trabzonspor 35. dakikada Sosa ile golü buldu.. 43. dakikada penaltıdan Burak Yılmaz'ın gölü gelince bordo-mavililer rahat bir nefes aldı.  Burak Yılmaz bu sezon ki 4. golünü atmış oldu.

İlk yarı istatistiklerine bakıldığında Trabzonspor, Akhisar'a oranla  %83'e %77'lik bir sonuçla öndeyken isabetli pas oranıyla da rakip takımı geride bırakmış görünüyor.

Akhisar'a deplasmanı yaşatan bordo-mavililer 67.dakika Novak'ın filelere yolladığı şık golle skoru 3-0 'a getirdi..

Maçın 77. dakikasında VAR sistemiyle birlikte ev sahibi Akhisar penaltı kazanırken, Burak Yılmaz sarı kart gördü. Topun başına geçen Seleznov penaltıyı gole çevirdi ve skoru 3-1'e getirdi.

Bu dakikadan sonra hakem Halil Umut Meler, maçın hakimiyetini kaybetmiş gibi görünüyor. Abdülkadir'in atağının kale dibinde yere düşürülerek kesilmesini penaltı olarak değerlendirmesi gereken hakem, topu Akhisar'a verdi.

Trabzonspor tebriği hak ediyor

Trabzonspor oyuncuları, Akhisar oyuncularına oranla çok hızlı atağa çıkmalarına rağmen, topu filelere yollamakta iyi sayılmazlar. Karşı kaleye bu kadar rahat atağa çıkmışken golü atamamanın verdiği rahatsızlık oyuncuları hataya zorluyor. Deplasmanda alınan her puan değerlidir ama daha fazla atabilecekken önüne bakmadan, düşünmeden yalnızca topu süren futbolcularla her zaman bu kadar şanslı olunmayabilir. Başlarında teknik direktörleri olmadan, kulübün içinde bulunduğu sıkıntıları maç esnasında problem yapmayıp,deplasmanda ev sahibi gibi oynayarak maçı alan Trabzonspor eleştirilerin yanında tebriği de hak ediyor.

Maçın 3-1'lik skoruyla birlikte 13 puana yükselirken, evinde mağlup olan Akhisar 5 puanda kalıyor.