Muhammet Turan, Van’ın Başkale ilçesinin İran sınırında bulunan köylerinden olan Gelenler ’deki deprem sonrası hem yardıma koştu hem de kendi yardımlarına yön verecek incelemelerde bulundu. Merkez üssü İran olan deprem, Gelenler köyünü tabiri caizse alt üst etmiştir. Yıkılan evler, can kayıpları, telef olan hayvanlar derken köylüler çadırlara taşınmıştı. 

Muhammet Turan; “Üzülerek söylüyorum ki burada insanlar yaşamıyor, resmen yaşam savaşı veriyor. Artçı depremlerin korkusu insanların gözünden okunuyor. Evleri yıkılanlar var, yıkılmak üzere olanlar var. İnsanlar çaresizce gelecek yardımları bekliyorlar. Herkesin kendisini sorumlu hissetmesini ve gündemlerinde ilk sırayı Van’a vermelerini istiyorum” şeklinde açıklama yaptı.

Ne yazık ki depremin acıması yok diyerek sözlerinde devam eden Muhammet Turan; “Soğuk havaları da düşünerek kışlık kıyafet ve yakacak yardımı yaptık. Bunun yanında günlük gıda malzemelerinden bolca dağıttık. Ancak bizim yaptığımız yardımlar acıyı dindirmek için asla yeterli değil. Deprem gerçeğini herkes bilmeli ve bizim de risk altında olduğumuz unutmamalı. Bu şuurla hareket etmeli” diyerek özelikle iş dünyasına seslendi.

Elazığ depreminde de sahada yardımları en fazla hissedilen iş adamlarından olan Muhammet Turan, Doğu Anadolu bölgesini her konuda desteklemeye gayret gösteriyor. İstanbul’daki yatırımlarının yanı sıra Ağrı başta olmak üzere çevre illere de yatırımlar yapan iş adamı, işsizlik ile mücadele ediyor. Ayrıca bölgenin eğitim seviyesinin artması için yoğun çaba sarf ediyor.

Muhammet Turan bursu ile okuluna devam eden yüzlerce öğrenci bugün çok iyi noktalarda bulunuyor. Birçok köy öğretmeni okullarındaki eksikliklerin iş adamı tarafından giderildiğini belirtiyor. Ağrılı iş adamı ayrıca, Türkiye’nin çeşitli illerindeki yoksul aileleri de unutmuyor ve periyodik olarak yakıt ve gıda desteğinde bulunuyor. 

Yardım kültürü ile yetiştiğini söyleyen ve asla çocukluğundaki dayanışa kültüründen kopmayacağını ekleyen Muhammet Turan, paylaştığım insanların yüzlerindeki gülümseme ve gözlerindeki umut bana her şeyi unutturuyor diyor.