Burada kendisinin başından geçen olayları en açık ve objektif şekilde yansıtıldığı halini bulabilirsiniz. Okuduğu kitapların, izlediği filmlerin hatta gezdiği gördüğü ve yaptığı etkinliklerin büyük bir kısmını okuyucuları için bilgilendirmek üzere anlatımını gerçekleştirir. Beyefendigibi.com üzerinden özellikle de yaz aylarında aşırı rağbet gören hakkında da birçok enfes bilgiye ulaşabilirsiniz.

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan mavi yolculuk Bodrumda hayat bulmuştur. Bodruma daha önce gitmediyseniz aklınızda basit tekne turları canlanmamalı. Bodrum sandığınızın aksine oldukça büyük ve dağınık bir yerleşimdir. O nedenle tekne turlarının da kalkış noktaları hemen hemen birbirinden çok farklıdır. Bodrum tekne turunu özel yapan bir diğer detay ise konsept olarak hazırlanmış olan teknelere sahip olmasıdır. Bu tekneler içerisinde kimi turlar her şey dahil hizmet verirken kimileri de sadece bir öğün yemek dahil hizmet verir. Bazı teknelerde köpük partisi gibi eğlenceli anları görebilirsiniz. Bazılarında ise daha sakin bir şekilde gerçekleşen tekne turlarına şahit olursunuz. Kısacası her kesime uygun olarak dizayn edilmiş ve planlanmış turlar vardır.

Bodrum Tekne Turu Nereden ve Saat Kaçta Kalkış Yapıyor?

Bodrum merkez olmak üzere Gümbet ve Turgutreis üzerinden kalkış göstermektedir. Eğer otel konumunuz Gümbet üzerinde değilse ve üstüne de tekne turu satın adlıysanız genelde firmalar size ücretsiz olarak transfer hizmeti sunabilmektedir. Kısacası sizleri otelinizden gelip alıyorlar ve tekne turunun başlayacağı konuma getiriyorlar. Üstüne tur bitince de otelinize tekrar bırakıyorlar.

Bodrum’da düzenlenen tekne turları genel olarak sabah saat 10 ile limandan ayrılır. Akşamüstü ise 17-18 arasında limana geri dönüş yapar. Size belirtilen bu saatteler ortalamadır. Kimisi daha erken kalkıp daha da geç dönebilir. Ya da tam tersi geç kalkar ve erken de dönebilir. Bu nedenle güzel bir vakit geçirmek gibi bir planınız varsa eğer tekne turları için sabah erkenden kalkmanız önemlidir.

Tekne Turlarında Yeme ve İçme

Bodrum’da gerçekleştirilen tekne turları görmüş olduğunuz üzere kısa süreli değil günün neredeyse tamamı orada geçiyor. Kısacası bu tur içerisinde bulunduğunuz süre zarfında acıkmamak ve susamamak kesinlikle elde değildir. Tur ücretlerine genel olan öğlen yemeği dahil olsa da menü üzerinde farklı alternatiflerde bulunur. Genellikle tur menüleri tavuk, makarna ve salata- balık, makarna ve salata gibi üçlü menülerden oluşur. Ancak meşrubat kısmı sizlere kalmıştır. Bunlar için tekne içerisinde ekstra ücretler talep edilir. Her şey dahil olmak üzere tekne turu paketlerinde ise alkoller dahil her şey fiyata dahil olur.

Tekne Turu İçerisinde Gezilen Koylar

Başta da söylediğimiz gibi bodrum oldukça geniş bir alana sahip ve yarımadadan oluşan bir memleket. Yarımadanın dört bir yanında da birbirinden harika güzelliklere sahip koylar vardır. Ancak Bodrum üzerinde düzenlenen bu tekne turlarında bazı belirtilen koylara gidilmektedir. Bodrum’da bir tekne turu yapacaksanız eğer gidebileceğiniz koylar şunlardır:

  • Akvaryum koyu
  • Meteor çukuru
  • Karaada Kelopatra Mağarası
  • Yahşi plajı
  • Poyraz koyu
  • Orak adası

Gibi genel olarak tekne turu yaptığınızda görebileceğiniz koylardır.

Karaada Tekne Turu Kimler İçin Daha Uygun?

Karaada olarak bilinen bu yerleşim Bodrum da doğal güzelliğini koruyan önemli yerleşkelerdendir. Bodrum tekne turu dendiğinde kesinlikle en popüler olanlarından biri olarak karşınıza çıkar. Bu ada içerisinde kaplıca olması da kişilerde merak uyandırmasına sebep olur. Özellikle de yabancı turistler bu yerleşkede geçen tura daha da ilgi göstermektedir. Bu tur genellikle sakinliği seven ve gürültüden uzak bir şekilde güzelce tatilimi geçireyim diyen aileler ve kişiler için oldukça uygundur.

Bodrum Korsan Tekne Turu Hakkında

Bu tur diğer tekne turlarına kıyasla çok daha eğlenceli geçmektedir. İçerisinde DJ performansı olması da beğenileri üzerine toplamasında oldukça etkili olmuştur. Bunlarla birlikte daha önceki yıllarda köpük banyosu partileri de düzenlenmekteymiş. Ancak pandemi neticesiyle 2021 senesinde yasaklanmış olsa da eğlencesinden ödün vermeden farklı konseptler ile devam etmektedir. Bu tura daha çok öğrenci ve gençler gelmektedir. Ayrıca gençlerin yanı sıra küçük çocukları olan ailelerinde bu tekne turunu sıkça tercih ettiği görülmüştür. Çünkü çocuklara görüntüsü ve renkli oluşu da bir hayli farklı gelir.

Bodrum tekne turları hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz beyefendigibi.com web adresi üzerinden Aykut Bey’in sizler için yazmış olduğu bloglardan faydalanabilirsiniz. Oldukça samimi bir dil ile sizlere fikirler veren yazılarıyla yaz tatilinize de yön verir.