Taraftar topluluğu, ligin Karadeniz Fırtınası olan Trabzonspor'un ne zaman kurulduğunu ve kuruluş tarihini merak ediyor.Trabzonspor'un kuruluşu sırasında savaş kendini gösterdi ve bu rekabet kulübün temellerinin atılmasında büyük rol oynadı. Her iki takımda da ünlü ve büyük kulüpler olan ancak bir araya gelip Trabzonspor'u kurma konusunda hiçbir zaman anlaşamayan kulüpler, TS'yi kendi çatıları altında kurmayı hedeflediler. Ardından 2. lig başladı ve tüm Anadolu takımları maçlarını oynamasına rağmen Karadeniz takımı kurmalarına izin verilmedi.

Uzun uğraşlar sonucunda 21 Haziran 1966'da İdmanocağı, Yıldızspor ve Martıspor birleşerek Trabzonspor'u oluşturdu. Ancak bazı prosedürlerin başarısız olması nedeniyle maçlara ara verildi. İki ay sonra bu kez İdmangücü hücumda, Martıspor ve Yolspor ile bir araya gelerek kırmızı beyazlı Trabzon Gençlik Kulübü'nü kurdu. Trabzon 1966-1967 sezonunda bu kulüp tarafından temsil edilmektedir.

İdmanocağı Karadeniz ekibi, İdmangücü'nü temsil etmeyi reddedince Danıştay'da dava açar. Danıştay davayı haklı görüyor ve kabul ediyor. Ancak iki kulüp bir daha karşılaşmak istemiyor, kendi renkleriyle Trabzonspor'u kurma hayallerini dile getiriyor. Dönemin Futbol Federasyonu başkanı Orhan Şeref Apak, bu iki kulübün katılmaması halinde takımın kurulmayacağını açıkladı. Bu sefer renkler sorun oldu.

İdmanocağı'ndan gelenler sarı - kırmızı, İdmangücü'den gelenler yeşil - beyaz giymek istedi. Trabzon'da renk tartışmaları sürerken Ankara'da bulunan Orhan Şeref Apak olayları dinliyor. Sonunda, her iki kulüpte de bir renk seçin. İdmanocağı bordoyu, İdmangücü ise açık maviyi seçiyor. Benzer renkler genellikle onlara yakındır. Bu olayların sonunda Karadeniz'den bir takım olan Trabzonspor, 2 Ağustos 67'de Karadenizgücü ve Martıspor'un katılımıyla kuruldu. Bugün faaliyetlerine devam eden ekip, ligde ve tarihinde birçok başarıya imza attı.

Trabzonspor Şampiyonlukları

İlk şampiyonluğunu 1975-1976 sezonunda kazanan TS, son şampiyonluğunu 2010-2011 sezonunda kazandı. Ayrıca kulüp, tarihinde 8 kez Türkiye Kupası'nı kazanarak büyük bir başarıya imza attı. 2009-2010 sezonunda da süper kupayı kazandı.

Kaynak: https://sancaktepemedya.com/