Karadeniz Bölgesini kime anlatsanız mavisi ile yeşili mutlaka gelip görmek ister.

Ekonomi dünyası ise hep yeni şeyler üretmek, dünyaya satmak ister. Bununla gurur duymak ister. Ama her zaman her istenen maalesef olmuyor. Dağlık engebeli arazi, imalar şehirlerine uzaklığı, kalifiye eleman bulmakta sıkıntılı bölgemiz vatandaşlarının elinden bir şey gelmiyor.

Ama Karadeniz insanı inatçıdır. Her zaman yeni fırsatların peşinde koşmaya devam eder. Bazen de bulur. Bizde böyle başarılı müteşebbisleri sizlere tanıtmaya çalışırız.

Bu güne kadar Bayburt, Of, Vakfıkebir, Giresun, Akçaabat ve Gümüşhane’nin ekonomilerini araştırıp yerel gazeteler aracılığı ile okuyucularımıza ulaştırdım. Ekim ayı itibarı ile Araklı ilavesini Sonnokta Gazetesi ile okuyucular ulaştırdım.

Keyif aldığım çalışma oldu. Bir yandan ekonomik gelişmeleri takip ederken diğer yandan yeni bir trendin doğmasına tanıklık ettim.

YENİ TREND TURİZM

Evet, sevgili okurlar; Araklı’da yeni trendin adı Turizm. Araklı bundan böyle ekonomik geleceğini ticaret, sanayiye değil de turizme bağlamış görülüyor.

Turizm konusunda en ciddi çalışma ise Belediye Başkanı Recep Çebi tarafından bizzat yönetiliyor. İlk çalışma Araplarla yapıldı bile. Araklı’ya 800 metre yukardan bakan Turup mevkiinde hastane, okul, otel, binicilik tesisi gibi çok amaçlı muhteşem turizm merkezi kazandırılacak. Ayrıca Bayburt yolu üzerinde Yılantaş Yaylası ve Uzungöl’e alternatif Pazarcık Yaylası adından yavaş yavaş söz ettirmeye başladı. İlçeye Trabzon girişinde bulunan Kale’de belediye aracılığıyla değişim rüzgârları esmeye başladı.

ARAKLI TURİZMİ GELİŞİYOR

Araklıda turizmden bahsetmek elbette bunlarla sınırlı değil. Sahil yolu boyunca küçük çaplı campingler, plajlar vatandaşları Araklı’ya çekiyor.

Yapılan tüm bu çalışmalar turistleri Araklı’da tutmaya yetmiyor. Araklı, turistler için kalıcı değil gel-geç konumda görülüyor.

Çünkü, Araklı’da konaklama sorunu var. İlçede sadece bir otel hizmet vermesi düşündürücüdür.

İnanıyorum ki Araklı konaklama sorununa mutlaka çare bulacaklardır.