İSTANBUL (AA) - Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarının (IDEF 2017) Türkiye’nin milli kabiliyetlerinin dünya kamuoyuna tanıtılması ve iş birliklerinin geliştirilmesi açısından önemli bir platform olduğunu ifade etti.

Demir, IDEF 2017'nin açılışındaki konuşmasında, "Küresel jeopolitik gelişmeler, güvenlik ve güç kavramlarının yeni stratejik ortamdaki tanımlarını değiştirmiştir. Bu çerçevede Türkiye, 2023 hedefleri doğrultusunda savunma ve güvenlik teknolojilerinde, mevcut yeteneklerini daha geliştirerek ihtiyaçlarını büyük oranda milli ve yerli imkanlarla karşılayan, aynı zamanda uluslararası toplumda lider ve yol gösterici ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir." şeklinde konuştu.

Müsteşarlık olarak 2016 yılı itibarıyla 460’ın üzerinde proje yürüttüklerini bildiren Demir, bu projelerdeki ana hedeflerinin yerli ve milli sanayiyi geliştirmek olduğu söyledi.

Demir, şunları kaydetti:

"Savunma sanayimiz, binden fazla şirket, KOBİ, araştırma kuruluşu ve üniversiteyle milli bir yapıya dönüşmüş vaziyette. Dünyanın en büyük 100 savunma sanayi firması arasında iki firmamız bulunmakta. İnşallah gelecek sene iki firmanın daha katılmasını umuyoruz.

Dünyanın tüm bölgelerinde, dost ve müttefik ülkeler ile iş birliği ve ihracat faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İlgili ülkelerle kurulacak iş birlikleri mevcut siyasi ilişkilerin güçlendirilmesi önemli rol oynamaktadır. Savunma sanayisine son yıllarda gösterdiği gelişim, birçok alanda firmalarımızın platform, sistem ve yeteneklerinin yurt dışı pazarlarda talep edilir hale gelmesini sağlamıştır. Yerli firmalarımız tarafından üretilen ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından bizzat kullanılan platform ve sistemler IDEF 2017 Fuarında sergilenecektir. Fuarın milli kabiliyetlerimizin dünya kamuoyuna tanıtılması ve iş birliklerinin geliştirilmesi açısından önemli bir platform olduğu kanaatindeyiz. IDEF 2017’de önemli projelerin imzalarını da atacağız."