Demir Çelik Sektörünün Gelişimine Katkı Sağlayan Firma Ödülü Caretta Lojistik’e verildi.

Türkiye toplam ihracatının yaklaşık yüzde 30’unu gerçekleştiren İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB), 2011 yılında farklı sektörlerde başarılı olan 127 firmayı ödüllendirdi. "İMMİB 2011 İhracatın Yıldızları Ödül Töreni" Four Seasons Otelde yapıldı. Ödül töreninde 43 kategoride 128 ödül dağıtıldı. Törene Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Yakıcı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Elektrik Elektronik Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Murat Akyüz, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Tahsin Öztiryaki, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Özer, Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner ve İMMİB Genel Sekreter Vekili Coşkun Kırlıoğlu, Caretta Lojistik Yönetici Ortağı İpek Demir ve iş dünyasından birçok isim katıldı.

TOPLAM İHRACATIN YÜZDE 30’UNU GERÇEKLEŞTİRDİLER

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi açılışta yaptığı konuşmasında, "İMMİB bünyesindeki 25 bin firma, 2011 yılında toplam 38 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiler. Bu demek oluyor ki 2011 yılında İMMİB, toplam ihracatımızın yüzde 30’unu gerçekleştirdi" dedi.

"DEMİR ÇELİK ÜRÜNLERİNİ KONTEYNER İÇİNE ALDIK"

Konuşmaların tamamlanmasının ardından 40 ürün kategorisinde en yüksek ihracatı gerçekleştiren şirketlere ödülleri verildi. ’Demir-Çelik Sektörünün Gelişimine Katkı Sağlayan Firma’ ödülü ;Caretta Lojistik’e verildi. ;Ödülünü Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Yakıcı’nın elinden alan Caretta Lojistik Şirketi’nin yönetici ortağı İpek Demirci, Türkiye’de büyüyen ihracatın en büyük ihtiyaçlarından birinin ihtisaslaşmış lojistik hizmetleri olduğunu söyledi. ;İpek Demirci, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz Caretta olarak demir çelik taşımacılığında konteyner kullanımında uzmanlaştık. Belki abartılı gibi gelebilir ama bir derinlik kazandırmak için söylüyorum Mars’a konteyner gönderecek olsak en uygun bağlantı ve tam zamanında teslimi gerçekleştirebiliyoruz. Şirket olarak alışılmışın dışında demir-çelik ürünlerini konteyner içine aldık. Bu yöntemle farklı pazarlar yarattık. Demir-çelik ürünlerinin doğru ve hızlı yüklenmesini sağladık. Türk demir-çelik ihracatçılarının, Hint Okyanusu adalarından, Güney Amerika’ya, Orta Afrika’dan Uzakdoğu’ya kadar mal satmasını sağladık. Oysa daha önce bu bölgelerde perakende küçük hacimli ithalatçılara ulaşmak mümkün değildi. Konteyner navlunlarının açık yük navlunlarına göre rekabetçi olduğu her bölgede Türk demir-çelik ihracatçısına mal satmasında yardımcı olduk. Örneğin, 2000’li yıllara kadar 5 ülkeye açık yük ile demir-çelik satabilen ihracatçı, konteynerlerimiz ile onların deyimiyle ’kutulayarak’, aynı ürünleri 55 ülkeye sattı. Bu ödül, 25 ton ile başlayan ve bugün 1 milyon tonun üzerine çıkan bir ihracat hacminin başarı hikayesidir" diye konuştu.

127 ÖDÜL DAĞITILDI

43 ayrı kategoride 127 firmaya ödül dağıtılan törende Elektrik-Elektronik İhracatı ve Tüketici Elektroniği Ödülünü Vestel Dış Ticaret, Beyaz Eşya İhracatı Ödülünü Arçelik, Kablo İhracatı Ödülünü Mass Kablo,Dayanıklı Tüketim Malları Ödülünü Ego Elektirkli Aletler aldı. Ödül töreninin ardından Cem Yılmaz sahne alarak geceye katılanlara keyifli dakikalara yaşattı. Yılmaz’ın gösterisinde basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmedi.