Galatasaray eğer ihtiyacı olan yabancı bir stoperi transfer ederse vazgeçilecek isim olarak büyük ihtimalle Faslı yıldız oyuncu Younes Belhanda seçilecek.

Bilindiği üzre ülkemizde ara transfer dönemi saatler sonra bitiyor. Galatasaray ise ihtiyacı olan stoperi bulmak için halen arayış içerisinde. Yabancı kontenjanındaki doluluk nedeniyle Galatasaray birkaç yabancı futbolcuyla yollarını ayırmak zorunda kalabilir. Hali hazırda Galatasaray'ın kadrosundaki yabancı futbolcu sayısı 17. 

Bu 17 isimden ise kesin olarak üç isim kadro dışı kalma tehlikesiyle karşı karşıya. Vazgeçilecek bu isimler; Nzonzi, Nagatomo ve Luyindama. Yabancı stoper arayışlarına devam eden Galatasaray bu transfer arayışını sonuçlandırırsa bir futbolcuyla daha yollarını ayıracak.

Younes Belhanda'nın Kazancı Dudak Uçuklatıyor!

Bütün bu şartlar altında Galatasaray'da futboluyla bekleneni veremeyen Younes Belhanda takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan en önemli aday konumunda. Galatasaray, oynadığı son maçlarda orta sahada denediği Taylan Antalyalı ve Emre Akbaba ikilisinden vazgeçecek gibi gözükmüyor. 

Oldukça iyi performans sergileyen bu ikili Faslı yıldıza formayı geri verecek gibi durmuyor. Sarı kırmızılı yönetim şans bulamayan Belhanda'ya ise baskı yapmaya devam ediyor. Son olarak yedek olarak oturmanın Belhanda'ya bir faydasının olmayacağını söyleyen kulüp yetkilileri Faslı oyuncuyu hala takımdan ayrılmaya ikna edebilmiş değil. 

Takımdan ayrılmaya sıcak bakmayan Belhanda, gelen tekliflere de yüksek maaş beklentisiyle yaklaştığından anlaşma sağlayabilmiş değil. Ancak Galatasaray çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğü stoper bölgesi için yabancı bir futbolcuyla anlaşırsa yabancı kontenjanından dışarıda kalan isim çok yüksek ihtimalle Faslı futbolcu Younes Belhanda olacak. 

Bunu yapmak için Belhanda'nın sözleşmesini askıya almayı planlayan sarı kırmızılı yönetim, Belhanda'ya yıllık 3.35 milyon Euro para ödüyor. Faslı futbolcunun takımdan ayrılmama sebeplerinden biri de bu maaşı başka bir kulüpten almasının uzak ihtimal olması.

Diğer İki Yabancı Fedakarlık Yapmaya Hazır!

Galatasaray'da bitmek bilmeyen yabancı sorunu yeni transfer yapma konusunda yönetimi zora sokuyor. Devre arası transfer döneminde takıma katılan eski Eskişehirsporlu futbolcu Sekidika, Sarrachi ve Onyekuru transferleriyle yabancı kontenjanından isim eksiltmek zorunda kalan sarı kırmızılı ekip, gidecek 3 oyuncuyu belirledi. 

Takımdaki uygunsuz davranışlarıyla formadan uzak kalan Roma'dan kiralık futbolcu Nzonzi İtalya ekibine geri dönecek. Bir diğeri sol bek mevkinde görev yapan, bu sezon beklentilerin altında performansıyla hayal kırıklığı yaratan Japon futbolcu Nagatomo da kadroda düşünülmüyor. 

Kendisine henüz oynayacak başka bir kulüp bulamayan tecrübeli futbolcunun sözleşmesini askıya alacak Galatasaray diğer yabancılar konusunda oldukça düşünceli. Bir diğer yabancı futbolcu Luyindama büyük umutlarla getirilse de hatırlanacağı üzere talihsiz bir sakatlıkla uzun bir süre kadrodaki yerini alamamıştı. 

Sakatlığının uzun süreli olması sebebiyle sarı kırmızılı ekip Luyindama'nın sözleşmesini de Yuto Nagatomo'da olduğu gibi askıya almaya hazırlanıyor. Yıldız oyuncu Luyindama kulüp yöneticilerine nisan ayında hazır hale geleceğini belirtse de Galatasaray, yabancı kontenjanındaki doluluk nedeniyle sözleşmenin devam etmesine sıcak bakmıyor.

Belhanda bekleneni veremediği ve uzun süredir kadroya giremediği için gerçekleşmesi ihtimal dahilinde olan yeni stoper transferinin yerine sözleşmesi askıya alınacak bir diğer isim konumunda. Ancak Belhanda diğer sözleşmesi askıya alınacak futbolcular kadar konuya sıcak bakmıyor. Bunanla beraber Ocak ayının başında sarı kırmızılı ekipten ayrılması yüksek ihtimal gibi gözüken Mariano, hırsı ve güzel futbolu ile formayı kapmayı ve takımda kalmayı garantilemiş durumda.

Belhanda Çıkmazı

Her ne kadar Faslı futbolcu Younes Belhanda sözleşmesinin askıya alınmasına sıcak bakmasa da form grafiği yükselse dahi takımda sözleşmesi dondurulacak bir numaralı isim konumunda. Bundan sonrası için kulübe de oturmasına kesin gözüyle bakılan Belhanda'nın yeni kulüp bulması yolunda yönetimle ortak noktada buluşması bekleniyor. 

Süper Lig'de toplam 13 maçta 1 asist ve 3 golü bulunan Faslı futbolcu, Taylan Antalyalı ve Emre Akbaba'nın ilk 11'in değişmez isimleri haline gelmesiyle formasını kaybetti. Galatasaray daha 1 yıllık sözleşmesi bulunan Younes Belhanda ile yol ayrımına gelse de her an gerçekleşme ihtimali bulunan Betsmax stoper transferi bu sorunlar yüzünden çıkmaza girmiş durumda. 

2021'e kadar yıllık 3.35 milyon Euro maaş ödenecek Belhanda'nın bu maddi yükü de Galatasaray yükü için ayrılık kararının en büyük sebeplerinden biri. Galatasaray Belhanda'yı hala ikna edebilmiş durumda değil ancak yeni kulüp bulması konusunda ikna edilirse, Nzonzi, sakatlığı devam eden Luyindama ve Yuto Nagatomo'nun ardından sözleşmesi askıya alınan son futbolcu Younes Belhanda olacak.