KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesinde (KBÜ) 3. Uluslararası Raylı Sistemler Mühendisliği Sempozyumu düzenleneceği bildirildi.

KBÜ Mühendislik Fakültesinden yapılan yazılı açıklamada, sempozyumun 13-15 Ekim tarihlerinde yapılacağı belirtildi.

Sempozyumda raylı sistemler alanında ulusal ve uluslararası bilimsel ve teknolojik gelişmeler, üretim, güvenlik, test ve standartlar gibi konuların tartışılacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Raylı sistemler teknolojileri günümüz toplu taşıma sistemlerinin arasında ciddi oranda önem kazanmaya devam etmektedir. Diğer ulaşım yöntemlerine göre ucuz, güvenli ve çevre dostu olması, insanların raylı sistemler teknolojilerini tercih etmesine neden olmaktadır. Raylı sistemler teknolojilerinin dünya genelinde gelişmesine paralel olarak ülkemizin de bu alanda ilerlemesi ve kalifiye insan gücünün (mühendisinin) yetiştirilmesine ihtiyacı vardır. Bu gaye ile 2011 yılında Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde Türkiye'de ilk ve tek Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü'nün açılmasına karar verilmiştir. Ülkemizde raylı sistemler teknolojilerinin gelişimi aynı zamanda araştırma işbirliklerinin arttırılması yeni tartışma ortamlarının oluşturulmasıyla mümkündür. Bu alanla ilgili sanayi kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının bir araya getirilmesi, sorunların tespit edilmesi ve bilimsel bir ortamda bunların değerlendirilmesi öngörülmektedir."