Hafta sonu yapılacak Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), seçimleri öncesinde başkan adaylarının çalışmaları artarak sürüyor. Uzun yıllar sonra ilk kez 3 adayın başkanlık için yarışacağı TÜRSAB 22. Genel Kurulu'na katılımın yoğun olması bekleniyor. Geçtiğimiz dönem 2 bin 200 delegenin yer aldığı seçimlere bu kez 4 bin 700 delegenin oy kullanmak için başvurduğu ifade ediliyor.
43 YIL SONRA REKOR KATILIM

Bir önceki genel kurulda yüzde 44 oy oranıyla başkanlığı kaçıran TÜRSAB Hepimizin Adayı Emin Çakmak, seçimin en iddialı ismi olarak dikkat çekiyor. 81 il ve 50 ilçe gezerek, meslek örgütü üyeleriyle bir araya gelen Çakmak, 43 yıl sonra ilk kez rekor bir katılımla seçime gidileceğini söyledi.

'6 ARALIK KURTULUŞ GÜNÜ'

Türkiye'nin dört bir yanından destek gördüklerini anlatan Çakmak, “Bu seçimlere neredeyse 2, 3 katı bir delege katılım sağlayacak. Bu da artık TÜRSAB'ta bir bayrak değişimine ihtiyaç olduğunun açık bir göstergesidir. Arkadaşlarımız bizlere '6 Aralık TÜRSAB'ın kurtuluş günü olacak' diye mesajlar veriyor” dedi.

'ÖNCELİĞİMİZ 1618 SAYILI YASA'

Başkan Adayı Çakmak, 6 bin 500 acente için geliştirdikleri 154 projenin detaylarını da paylaştı. Önceliklerinin 1618 sayılı Yasa olduğunu belirten Çakmak, “Bu yasa ne yazık ki acentaların haklarını koruyamıyor. Birliğin üyeleri açısından çok ciddi bir sıkıntı” diye konuştu.

'TÜRSAB'I DÜNYAYA AÇACAĞIZ'

Türkiye pazarının yüzde 70'ine hitap eden seyahat sitelerine rakip olacak dünya çapında bir ağ kuracaklarını aktaran Çakmak, ayrıca acenteler için işlevsel sigorta sistemini de hayata geçireceklerini ifade etti.

'HAC VE UMRE ACENTENİN İŞİ'

Hac ve Umre organizasyonlarının tamamının TÜRSAB üyeleri tarafından yapılması için Diyanet İşleri Başkanlığı ile görüştüklerini belirten Çakmak, havayolu - acenta ilişkileri için de güçlü bir müzakere masası kuracaklarını aktardı.

100 MİLYAR DOLAR TURİZM GELİRİ

Emin Çakmak, Türk turizminin 131 destinasyona sahip olduğunun altını çizdi, ancak TÜRSAB'ın mevcut yönetim anlayışıyla 45 yılda sadece 3.5 destinasyon oluşturabildiğinden yakındı. Çakmak, hedeflerinin; '2023 yılında Türkiye'ye 100 milyon turist getirmek ve 100 milyar dolar gelir elde etmek' olduğunu söyledi. Çakmak, yönetime geldiklerinde gerçekleştirecekleri projelerle acentaların emeklilik sorununu da çözeceklerini sözlerine ekledi.

'Yıllardır beraberler'

Emin Çakmak, TÜRSAB'ı 196 milyon lira borçlandırmakla suçlanan mevcut Başkan Başaran Ulusoy hakkındaki iddialara da değindi. Çakmak, meslek örgütüne 21 ayda 41 milyon faiz ödetildiğini öne süren diğer adaylardan Firuz Bağlıkaya'nın bir dönem TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeliği, iki dönem de genel sekreterlik ve ikinci başkanlık yaptığına dikkat çekti. Yıllarca Ulusoy ile Bağlıkaya'nın birlikte çalıştığına vurgu yapan Çakmak, “Bunca olay yaşanmış da kendilerinin hiç mi haberi olmamış? Adaylıkları manidardır” dedi.

'DEMEK Kİ UYUMUŞSUN'

Çakmak, Ulusoy'un geçtiğimiz günlerde Bağlıkaya'ya verdiği bir cevabı da hatırlattı. Çakmak, Ulusoy'un, Bağlıkaya'ya 'İkinci başkan uyuyormuş heralde ben bunları yaparken' şeklindeki cevabına dikkat çekerek, “Her şey apaçık ortada. Bu bir itiraftır. Bizim yönetim kurulumuz hiçbir şekilde bu isimlerle çalışmamıştır” diye konuştu.