Firma yetkilileri, İl Özel İdaresindeki makamında Vali Süleyman Tapsız'ı ziyaret etti. Daha sonra İl Özel İdare brifing salonunda bir toplantı yapıldı. Toplantıda; Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Abdi Bulut, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe, eski AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Edibe Sözen, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Özçiloğlu, İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Hakan Sağlam, Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Abdülsamet Arslan, Gazeteci ve Ekonomist Cemil Ertem ve yatırımla ilgili diğer kuruluş temsilcileri, Amerikan firması yetkilileri ile bir araya geldi.

Önceliklerinin güneş enerjisi paneli üretmek olduğunu belirten firma temsilcileri, toplamda 6 milyar dolarlık bir yatırım yapacaklarını kaydetti. Bölgenin gelişmesine katkıda bulunacak sosyal projelere destek vermeyi de amaçladıklarını belirten firma yetkilileri, ileride su arıtma tesisi ve buna ilave ek yatırımlarla kapasitelerini genişletmeyi amaçladıklarını bildirdiler.

Üç günlük bir program dahilinde, Kilis ve Gaziantep'te temaslarda bulunacak olan firma temsilcileri, Kilis ve Gaziantep OSB, Polateli OSB yatırım arazisi, Kilis ve Gaziantep Ticaret Odaları ile diğer ilgili kurum ve kuruluşlara ziyaretler gerçekleştirecekleri bildirildi.