KAYSERİ (AA) - Akbank'ın, KOBİ’lerin ihracat sürecinde başarılı olabilmeleri için Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi ile düzenlediği "Akbank İhracat Akademisi", Kayseri'de sertifikalı ihracatçılar yetiştirecek.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Akbank, geçen yıl sonunda "Yürüyelim Arkadaşlar" sloganıyla başlattığı "ihracat seferberliği" kapsamındaki çalışmalarına devam ediyor.

Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi ile hazırlanan Akbank İhracat Akademisi, KOBİ'lerin ihracat konusundaki bilgi ve becerilerini artırarak sürdürülebilir büyümelerine destek olacak.

Türkiye genelinde gerçekleştirilecek Akbank İhracat Akademisi Sertifika Programı'nın Kayseri etabı,  20-22 Ekim'de yapılacak. 

Program kapsamında, ihracat için hedef pazarlar belirlenmesi, rekabetçi olabilmek için uygun segmentlerin bulunup odaklanılması, bu pazarlardaki alıcıların tespit ve analiz edilmesi, pazarlama ve pazar araştırması yapılması, ihracat için planlama ve iş modellerinin oluşturulması konularında katılımcılara bilgi verilecek.

Ayrıca dış pazarlarda sosyal, kültürel, politik, hukuki konularda bilgi sahibi olunması, başarılı iş görüşmeleri ve müzakerelerin yapılmasından, teslim, ödeme şekillerinin bilinmesi ve ihracat için devlet desteklerinden yararlanılabilmesine kadar farklı boyutlarda KOBİ’lere yol gösterilecek.

Eğitim, ihracat projelerinde çalışan, her biri konusunda uzman, ulusal ve uluslararası şirketlerde üst düzey yönetim ve danışmanlık tecrübesine sahip Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi tarafından verilecek. 

Üç gün sürecek programdan, ihracat potansiyelini artırmak isteyen firma sahibi ve ortakları ya da üst düzey yöneticiler yararlanabilecek.

Katılımcılara program sonununda Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi tarafından sertifika verilecek. Ayrıca dileyen KOBİ’lere özel, indirimli kurumsal rehberlik hizmeti sunulacak.

Açıklamada, programa ilişkin bilgi veren Akbank KOBİ Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, ihracatın önümüzdeki dönemde Türkiye büyümesinin dinamosu olacağına işaret etti.

KOBİ’lerin rekabet gücünü artırma ve sağlıklı büyümelerini sağlama, sürdürülebilirlik ve kurumsallaşma çalışmalarına destek olmak için "Akbank Aile Şirketleri Akademisi"ni hayata geçirdiklerini belirten Oğuz, şöyle devam etti:

"Şimdi de 'Akbank İhracat Akademisi' ile onlara önemli bir pencere daha açıyoruz. KOBİ’lerimiz sadece iç pazarla kısıtlı kalmamalı, dünyaya açılmalılar. Oysa çeşitli nedenlerle ya ihracata yönelmekte zorlanıyor ya da girmiş oldukları ihracat aktivitelerinde beklenen başarıyı elde edemiyorlar. Bu, ihracat pazarlaması konusundaki bilgi eksikliği, dış pazarlara açılırken bir plan ve strateji yapılmaması, gerekli kaynakların bulunamamış olmasından kaynaklanıyor. Bu gerçeklerden hareketle onların doğru adımlarla ilerlemelerine yardımcı olmak için 'Akbank İhracat Akademisi'ni oluşturduk. Program sayesinde müşterilerimiz 'İhracat stratejimi nasıl oluşturacağım, Kim, neden benden alsın, Dünya çapında gelişmeler, trendler nelerdir?, Kültürel farklılıkları nasıl aşacağım?, Hangi devlet destekleri, teşviklerinden yararlanabilirim?' gibi birçok sorunun yanıtını bulacaklar."

20 Ekim’de Kayseri’de başlayacak Akbank İhracat Akademisi'ne 13 Ekim’e kadar başvuru yapılabilecek.