İSTANBUL (AA) - Akbank, Global Finance'in düzenlediği "World's Best Banks Awards" kapsamında 4. yıl üst üste "Türkiye'nin En İyi Bankası Ödülü"nü kazandı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Global Finance, World's Best Bank Awards değerlendirmesinde müşterilerine en iyi hizmeti sağlamak için uzmanlığı ve teknolojiyi etkin bir şekilde birleştiren ve hızla değişen dünyada başarılı bankacılık modelini uygulayabilen bankaların öne çıktığını belirtti. Akbank, Global Finance tarafından bu unvanı toplamda 13. kez almış oldu.

Washington DC'deki yıllık Dünya Bankası-IMF toplantılarında düzenlenen törende, ödülü Akbank adına Genel Müdür Hakan Binbaşgil Global Finance Genel Müdürü Joseph Giarraputo’dan aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Genel Müdürü Binbaşgil, Global Finance'in Akbank'ı üst üste 4. kez "Türkiye'nin En İyi Bankası" seçmesinin, bankacılıkta standartları sürekli yükselten nitelikli bir çabayı yansıttığını belirterek, "Ulusal ve uluslararası düzeyde kazandığımız ödüller yalnızca sağlam finansal yapımızı yansıtmakla kalmıyor, aynı zamanda Akbank’ın marka gücü ve güvenilirliğini de ortaya koyuyor." ifadesini kullandı.


- "Dijitalleşmede önemli bir başarı trendi yakaladık"


Hakan Binbaşgil, bankacılığın geleceğini belirleyecek en önemli trendlerden birinin dijitalleşme olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu alanda çok büyük yatırımlar yaptık ve yoğun çalışmalarımızın sonucu önemli bir başarı trendi yakaladık. Dijital kanalları kullanan müşteri sayımız 3,8 milyona, mobil bankacılık müşteri sayımız ise 3,5 milyona ulaştı. Bugün bankamızdaki işlemlerin yüzde 95'i dijital kanallardan yapılıyor. Bankamız bünyesinde teknolojiye yaptığımız yatırımlara ek olarak, hem ülkemizin hem de dünyanın önde gelen teknoloji şirketleriyle inovasyon odaklı iş birlikleri yapıyoruz. Müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için teknolojiyi en iyi şekilde kullanmaya devam edeceğiz."

Binbaşgil, tüm başarılarının arkasında Akbanklıların fark yaratan uzmanlığının ve özverili çalışmalarının bulunduğunu, son derece nitelikli ve dinamik bir ekiple çalıştıklarını bildirdi.

Sürekli kendini yenileyen, son teknolojiyi yakından takip eden, müşterilerin değişen ihtiyaçlarına hızla cevap verebilen bir ekipleri bulunduğunu aktaran Binbaşgil, "Çalışanlarımızın memnuniyeti bizim için müşteri deneyimi kadar önemli. Sadece bugünün değil, yarının da en iyi bankacılarını yetiştirmek için yatırımlarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.