TEİAŞ 14. İletim Tesis Müdürü Hasret Demirkaya, Akyazı'ya trafo merkezi kurmak için yaptıkları bütün girişimlerin sonuçsuz kalması üzerine girdiği alternatif arayışların sonuç verdiğini açıkladı. Akyazı’da başka bir alana trafo merkezi kurmak için başlattıkları girişimlerin olumlu sonuç vermek üzere olduğunu ifade eden Demirkaya, “Akyazı’da vatandaş ve belediyenin müsaade etmemesi üzerine eski belirlediğimiz yerden vazgeçmiştik. Yine Akyazı’da farklı bir arazi alternatifi üzerindeki çalışmamızdan olumlu sonuç aldık ve vatandaşla anlaştık. Paramız hazır problem yüzde 90 çözüldü. Yakında ihaleye çıkarız” ifadelerine yer verdi. 

Şu anda ihaleye çıkmak için gerekli kurumlardan gelecek olan izin yazılarını beklediklerini kaydeden Demirkaya, “Yer noktasında vatandaşla anlaştık. Olumlu görüşlerin bize ulaşmasını bekliyoruz. Ondan sonra zemin etüdü çalışmalarına başlayacağız. Arazinin toprak yapısını inceleyeceğiz. Paramız hazır, ihaleye çıkacağız. Aksilik olmazsa sorun yüzde 90 çözüldü gibi. Bu konu kent açısından çok önemliydi. Yardım eden kimse olmadı. Vali Bey gerekli yardımı yaptı ancak vatandaş ‘bana ne’ diyerek önümüzü kesti. Ancak şu anda bir problem kalmadı gibi gözüküyor. Emekli oluncaya kadar bu işi hayata geçirirsem bana yeter. Bu vatan bizim. 2 senedir bu trafo merkezinin kurulması için yoğun çaba sarf ediyorum. Birçok kurumla sıkıntıyı paylaştım sonuç almaya çalıştım. İnşallah sonuçta her şey bizim istediğimiz gibi olur kent de elektrik problemiyle karşılaşmaz” dedi.

Yeni buldukları arazinin alt yapısını inceleyeceklerini ifade eden Demirkaya, “Bu yeni bulduğumuz arazinin olur olmaz kararını vermek için Ankara’dan heyet çağırdık. Akyazı’da başka bir yer bulundu. Trafo merkezi sistemi kurabilmemiz için toprağın kaymaması gerekiyor. Depremle ilgili analizleri yapmamız şart. Ondan sonra bu yerin trafo merkezi için uygun olup olmadığına karar vereceğiz. Mecbur bir şekilde bu trafo merkezini kurmamız gerekiyor. Zaman daralıyor. Vicdani sorumluluğumuz var. Yeni mevki fazla da iyi bir arazi değil ama elimizden geleni yapacağız. Yatırım toplantısında bunu da konuştuk. Bir an önce yapmamız gerekiyor” dedi.

Bu şekilde karşılaşılacak olumsuzlukların sürmesi halinde 1 yıl sonra Trabzon'da kısmi elektrik kesintileri yaşanmaya başlayacağını hatırlatan Demirkaya, “Bütün çabamız Trabzon’un önümüzdeki yıllarda enerji dar boğazıyla karşı karşıya kalmaması içindir” dedi.