İilçe merkezinde 1978’den bu yana halı ve ev tekstili ürünü satan Hasan Şenocak (50), son 20 yılda 7 veresiye defterindeki borçlularının borçlarını ödemediği gerekçesiyle, isimlerini ve borç miktarını belirten not kağıtlarını, iş yerinin camına astı.

Şenocak, 34 yıldır Bafra’da esnaf olduğunu anlattı.

Esnaflığın zor olduğunu, veresiye yapmadan ilçelerde satış yapmanın güçlüğünü dile getiren Şenocak, ”Son 20 yılda 7 veresiye defteri tükettim. Bir gün baktım ki bu defterlerin içerisinde yaklaşık 50 bin lira alacağım var. Hiçbir borçlu da gelip yanıma uğramıyor. Ben de tek tek isimlerini ve borç miktarlarını yazarak cama astım. İsimlerini görüp utanır gelir de borcunu öderler diye böyle bir uygulama yaptım” dedi.

”Borçlular elini kolunu sallayarak iş yerimin önünden geçiyor”


”Borcu olan vatandaş iş yerimin önünden elini kolunu sallayarak geçiyor, bu da zoruma gidiyor” diyen Şenocak, ”Bunu gurur meselesi yaptım. Belki birisi camda ismini görür ya da gören biri gider ona söyler diye düşündüm ama bir süredir bu isimler asılı olmasına karşın gelen giden henüz olmadı” diye konuştu.

Artık veresiye satmadığını vurgulayan Şenocak, ”Açık hesap artık vermiyoruz. Kredi kartıyla satış yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Şenocak, en yüksek alacağının 11 bin 500 lira olduğunu belirterek, yaklaşık 500 kişide alacağı olduğunu kaydetti.