Paraf Bilgi olarak şunu yazımın başında belirtmekte yarar görüyorum. Bu nedenle besinleri kontrollü olarak tüketmeniz hem hamileliğiniz rahat geçmesini sağlayacak hem de mide problemlerinden kurtaracaktır. Fazla yemek yemek yerine sık yemek bu konuda yapabileceklerinizden birisidir. Bunun yanında yediğiniz besinlere dikkat etmeniz de oldukça önemli olacaktır. 

Mide Ekşimesine İyi Gelen Besinler

Mide ekşimesine ne iyi gelir hamilelikte neler tüketilmelidir bilinmesi gerekmektedir. Bu konuda önerebileceğimiz birkaç besin midenizi rahatlatabilir.
Ilık Süt: Sütün mide ağrılarına ve problemlerine iyi geldiği genel olarak bilinmektedir. Ilık süt içerek hamile bayanlar mide ekşimelerinden bir nebze kurtulabilirler. Ilık sütü özellikle şekersiz ve katkısız tüketmeniz de oldukça önemlidir. Şekersiz için süt mide bulantıları için rahatlatıcı etkiye sahip olacaktır.
Armut: Armut mide ekşimelerinde tüketilen bir diğer besin kaynağı olarak bilinmektedir. Yediklerinizi hazmetmenizden sonra armut tüketmeniz mide ekşimesi rahatlatabilir. Ancak yemek arkasından hemen armut yenmesi de doğru değildir. Belirli bir süre midenizi dinlendirmeniz gerekmektedir.
Badem: Badem de hamilelik sürecinde mide ekşimeleri için tüketilmektedir. Badem bu arada mide yanmalarına da iyi gelmektedir. Yemeklerinizden belirli bir süre sonra mide ekşimesi yaşıyor iseniz badem tüketebilirsiniz. Bu sayede mide problemlerinizi azaltabilirsiniz.

Mide Ekşimesi Oluşmasını Kendiniz Azaltabilirsiniz

Mide ekşimesine ne iyi gelir hamilelikte sorusundan önce mide ekşimesine neden olacak besinleri bilmemiz ve bu konuda dikkat etmeniz gerekmektedir. Öncelikle birden ve hızlı olarak yemek yenmesi hamilelik döneminde mide rahatsızlıklarına neden olacaktır. Bu nedenle mide ağrılarını azaltmak isteyen bayanların yiyecek tüketimine dikkat etmeleri gerekecektir. Öncelikle gece yenen yemeklerin hamile bayanların yanında bütün insanlara dokunduğu bilinmektedir. Bu nedenle yemek yeme saatlerinizi kontrol altında tutabilirsiniz. Bu dönemde yenen fast food tarzı yemekler neticesinde de bu gaz ekşimesi yaşanabilir. Hafta içerisinde tüketeceğiniz sebze yemeklerinin sayısını arttırarak da mide ekşimesi ve yanmalarını en aza indirebilirsiniz. 
Hamilelik döneminde sizi mide konusunda rahatlatacak bir diğer besin ise sudur. Özellikle yemeklerden belirli bir süre sonra içilen sular ile sindiriminizi daha kolay hale getirebilirsiniz. Canınız istediği yemekler için su tüketimi yapmanız hem mide rahatlatmasına hem de sağlığınıza iyi gelecektir. Susuz kalan mide içerisinde de çok yemek yeme ile ekşime olacaktır. 
Bütün yiyecek dikkatlerinin yanında hamileler mide için yürüyüşler yapabilirler. Yemeklerden belirli bir süre sonra yapılacak tempolu yürüyüşler hamile bayanlar için oldukça büyük öneme sahiptir. Hem sindirime yardım edecek hem bebeğe hem de kendinize sağlıklı bir doğum geçirmek için yardım edecektir. Hamilelik süreci içerisinde yapılan diğer sporlar ile birlikte de mide rahatsızlıklarınızı en aza indirebilirsiniz. Spor yapımı sadece midenize değil bütün bedeninize faydalı olacaktır. Bir diyetisyenden öneri almanız ile birlikte mide problemlerinizi de en aza indirebilir ve kontrollü beslenebilirsiniz.