Ali Ağaoğlu, Uludağ Ekonomi Zirvesi için geldiği Bursa’da, inşaatın emek yoğun bir sektör olduğunu ve 1 milyon 700 bin çalışanının bulunduğunu söyledi. Buna tedarikçilerin dahil olmadığını dile getiren Ağaoğlu, 2023’e gelindiğinde bu rakamın 3 milyona ulaşacağının tahmin edildiğini bildirdi.

İnşaat sektörünün hem eğitim almış kesime hem de eğitimsizlere istihdam sağladığını vurgulayan Ağaoğlu, bu açıdan sosyal dengenin sağlanması için önemli rol oynadığını kaydetti.

İnsanların geliri arttıkça daha yüksek standartlarda yaşamak istediğini anlatan Ağaoğlu, şöyle devam etti: "Biz konutta markalaşmayı başlatarak orta gelir grubunun yaşam standartlarını yukarı çektik. 30 binin üzerinde konut teslimi yaparak markalı konut anlayışını yerleştirdik. Konut kavramı, barınma ihtiyacı olmanın ötesine geçti, statü sembolü haline geldi. Konutta çevre unsurunu ön planda tutuyoruz.

Binalarımızda yaşayanlar kendi elektrik santrallerimizde ürettiğimiz temiz enerjiyi kullanıyor. Elektrikli otomobiller için uygun alt yapıyı, şarj istasyonlarını binalarımıza yerleştirmeye başladık. Binaları inşa ederken, yükselen yaşam standartlarını, talepleri göz önünde bulunduruyoruz. Bu yıl içinde yollarda olması beklenen ve giderek sayısı artacak elektrikli otomobillerin sahipleri, binalarımızda araçlarını rahatlıkla şarj edebilecekler." Kentsel dönüşümün Türkiye ekonomisi ve inşaat sektörü için büyük önem taşıdığını ifade eden Ağaoğlu, dönüşümün ekonomik büyümeye etkisinin yıllık yüzde 2,5 olacağını söyledi.

Ağaoğlu, yabancıya konut satışının da önemli olduğunu belirterek, "Biz firma olarak yılda en az 2 binin üzerinde konutu yabancıya satmayı hedefliyoruz.

2023’e kadar en az 25 bin konutu yabancıya satmış oluruz. Türkiye, yabancıya konut satışından 2023’e kadar yıllık 12-15 milyar dolar kazanır" dedi.