Altın fiyatları ile ilgili birçok kişi araştırma yapmakta ve en doğru zamanda altına yatırım yaparak kar elde etmeyi düşünmektedir. Aynı zamanda elinde altın olan kişiler altınlarını bozdurmak isteyebilirler. Yazıda altın fiyatlarına etki eden faktörleri ve altına nasıl yatırım yapabileceğinizi göreceksiniz. 

Altın Fiyatları Ne Olur?

Altın fiyatları 2020 yılında, 2019 yılının son zamanlarına göre biraz artış olmuştur. Ons altın fiyatında meydana gelen bu artış, gram altın fiyatlarına da yansımıştır. Gram altın ile ons altın arasındaki farka birazdan değineceğiz. 

Öncelikle altın fiyatlarına etki eden faktörleri sizlere söylemek istiyorum. Her üründe olduğu gibi altın fiyatlarında da en önemli faktör, arz-taleptir. Arz talebi etkileyen de başlıca faktörler bulunmaktadır. 

Finansal sisteme olan güvenin azalması, çok kağıt para basılması ve kağıt paraya olan güvenin azalması ayrıca büyük politik sorunların yaşanması altına olan talebi artırır.

Talep artınca da doğal olarak fiyat yükselir. Altın fiyatları ne olur sorusuna yanıt vermek için de tüm bu faktörleri göz önüne almalısınız. 

Az önce bahsettiğim üzere ons altın ve gram altın olmak üzere iki önemli altın çeşidi var. Bunların arasındaki fark, gramlarının farklı olmasıdır. Ons altın, 31,10 grama tekabül eden altın türüdür. Gram altın ise 1 gramlık altındır. Gram altın fiyatı hesaplanırken, ons altın fiyatı 31,10’a bölünür ve USDTRY paritesiyle çarpılır. 

Altın fiyatları yükselir mi düşer mi kısmından da altın tahminleri ile ilgili bilgi alabilirsiniz. 

Peki altına nasıl yatırım yapacaksınız? İster kuyumculardan gidip altın alabilirsiniz, isterse bankalarda altın hesapları açıp yatırım yapabilirsiniz. Altın hesabını nasıl açacağınızı aşağıda anlatacağız. 

Altın Hesabı Nasıl Açılır?

Altın hesabı, bankalarda açılan ve kolayca altın alış satışı yapılabilen hesaplardır. Genelde bankalar vadesiz altın hesabı sunar ve açılan hesaplarda vadesiz ve faizsiz olarak işlem yapılır. Çoğu banka internet üzerinden altın hesabı açmaya imkan sağlıyor. Bazı bankalarda ise şubeye gitmek gerekiyor. 

Ayrıca bazı bankalar vadeli altın hesabı da sunmakta. Vadeli altın hesaplarında, faiz kazanabiliyorsunuz. Elbette belirli bir süre altınınızın bankada kalması ve çekmemeniz gerekiyor. 

Altın hesabı için hangi banka avantajlı yazısından avantajlı bankaları görebilirsiniz.