Uluslararası piyasalarda altın yeni zirvelerini test ediyor. Haftanın son işlem gününde 1.788 dolara kadar çıkan sarı metal son yedi ayın zirvesine gelmiş oldu. Bu yükseliş içeride de kendisini gösteriyor. Gram altının yeniden 100 TL'nin üzerine çıkması altın tarafındaki hareketin daha dikkatli takip edilmesine neden oluyor.

Dikkatli gözlerin üzerine çevrildiği altında son zamanların en büyük dolandırıcılığı ortaya çıktı. 2010'da bir şehir efsanesi olan dolandırıcılık kanıtlanmış oldu.

Bir kiloluk altın külçelerinin içinden tungsten çıktı. Aynı ağırlığın yakalandığı metalde maliyet daha düşük kalıyor. Onsu 1.788olan altının tungstenli versiyonlarının maliyeti ise 360 dolar.

İlk kez konuya dair haberler 2010 Mart ayında Avustralya'nın Perth kentinde çıkmıştı. Şimdi ise spekülasyonların doğru olduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta içinde Manhattan'de elmas bölgesi olarak bilinen 47'inci caddede yüzde 75'i tungsten olan altın külçe bulundu.

New York'ta çalışan yetmişlerinin ortasına gelmiş Mısır asıllı İbrahim Fadl konuya dair çalışmalarını Columbia üniversitesinde sürdürürken bu külçelerden buldu.

Dışarıdan bakınca hiçbir fark görünmezken x-ray cihazı ile belli olan sahte altılar FBI ve gizli servisler konuyu incelemeye alırken bu sahte altınların ne kadar yayıldığı konusunda henüz net bir bilgi yok.