Kapalıçarşı'da altının gramı 98 liradan işlem görürken Cumhuriyet altını 656 liradan, çeyrek altın ise 160 liradan el değiştiriyor.

Altının onsu dün güne 1.709 dolar seviyelerinden başladıktan sonra Fed kararıyla yükselişe geçmiş, ancak artan satış baskılarıyla kazançlarının tamamını geri vererek günü 1.711 dolar seviyesinden kapatmıştı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, Fed'in varlık alım programını genişleterek devam ettirmesinin normal şartlarda dolardaki değer kaybına paralel olarak altın ve diğer kıymetli maden fiyatlarında yükselişe neden olması gerektiğini belirtti.

Yıldırımtürk, buna rağmen altın fiyatında görülen gerilemeyi ise, ''ABD'de 'mali uçurum' sorunun Noel tatiline kadar çözüleceği ve yeni vergi artışları gelebileceği beklentisi, yine ABD'de enflasyon artış endişesi olmaması ve hedge fonların yıl sonu kontrat işlemlerinde likiditeye dönme eğilimi, altın ve diğer kıymetli metallerde görülen fiyat yükselişinin satış fırsatı olarak değerlendirilmesine yolaçtı'' şeklinde değerlendirdi.

Altının onsunda gün içinde 1.694 ve 1.685 dolar seviyelerinin destek olarak izleneceğini ifade eden Yıldırımtürk, tepki alımlarının gelmesi durumunda ise 1.700 dolar seviyesinin direnç konumuna geldiğini kaydetti.