Tarım İşletmeleri (TİGEM) Genel Müdürlüğü son yıllarda, Arap atı yetiştiriciliği ile dikkat çekiyor.

TİGEM Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden, Arap atçılığındaki çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dünyanın atçılık konusunda artık globalleştiğini söyleyen Bilden, Türkiye'nin artık her alandaihracat yaptığını vurguladı. Türkiye'nin atçılıkta artık söz sahibi olduğunu, Türkiye'de ilk defa Araplara Arap atı sperması sattıklarını vurgulayan Bilden, Şampiyonlar şampiyonu Caş, İzbatur ve Ayabakan'ın spermaları 85 bin dolar civarında bir değerle satıldı" dedi.

"85 Bin Dolar Gelir Elde Edildi"
Bilden, "Araplar bizim atçılığımızı çok beğendiler. Atlarımızı iyi takip ediyorlar. Fas’a 25 doz sperma ihraç ettik. 85 bin dolar ihracat gerçekleştirdik. Onlar taylarımızın satış takvimlerini istediler. Bundan sonraki yarışlarda Arap ülkelerinde talep olacak. Gen kaynaklarımızı ticari bir değere dönüştürerek dünya ile paylaşmak istiyoruz" diye konuştu.

"Türk Atçılığı Takip Ediliyor"

Türkiye'de atçılığın önemli bir yere geldiğini ifade eden Bilden, "Bizim 8 hipodromumuz var. Her yıl 5 bin civarında tayımız koşuyor. 2 bini Arap, 3 bini de İngiliz tayıdır. Türk atçılığı dünya tarafından takip ediliyor. Bakanlığımızın ciddi çalışmaları var. Atçılığın gelişmesi konusunda önemli değişiklikler yapıldı. Dünya atçılığına bakarsak Türkiye önemli bir yerde" şeklinde konuştu.